Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina F
14.11.2014 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Maďarsko - Finsko 1:0

Dlouho to vypadalo, že se fotbalisté Maďarska a Finska rozejdou smírně a boj o barážovou příčku ve skupině F nebude mít vítěze; šest minut před koncem se však prosadil Zoltán Gera a domácí tak vyhráli 1:0. Tento výsledek jim stačil k pojištění strategické třetí příčky.

Nouzový kouč Pál Dárdai tak s maďarským výběrem uspěl i ve svém třetím utkání, přičemž podruhé za sebou z toho byla výhra. Tentokrát vůbec první domácí. Stačil k tomu jediný přímý kop Gerga Lovrencsicse, na který si naskočil Gera, vystoupal nad dva obránce a hlavou zblízka propálil Lukase Hradeckého.

Oba celky začaly opatrně a bylo vidět, že nikdo nechce udělat chybu; nějaký gólový festival dnes v Budapešti očekával asi málokdo. První zajímavější šanci si připsali domácí, ale Balázs Dzsudzsák po dobré individuální akci pálil příliš slabě a navíc mimo branku. Finové se zpočátku především bránili, brzy však převzali iniciativu a začali ovládat tempo. Byly z toho dvě dobré šance během pouhých tří minut - Teemu Pukki hlavičkoval po centru Perparima Hetemaje těsně mimo, Jarkko Hurme zase málem zaskočil brankáře Királyho střelou k tyči.

Byli to tak svěřenci Mixu Paatelainena, kdo zakončil první poločas coby lepší tým, a zdálo se, že jejich vedoucí branka je pouze otázkou času. Domácí ještě v závěru první půle museli přežít dělovku Jereho Uronena, s níž si poradil zkušený Király, který vyrazil balon na tyč. Do druhého dějství se však domácí zkonsolidovali a opět převzali iniciativu.

V 55. minutě se ke slovu dostal Gera, jeho halfvolej však pouze donutil Hradeckeho k dobrému zákroku. Na druhé straně pálil na branku Markus Halsti, s obranným zákrokem však přispěchal střídající Gyula Forró; neprosadil se ani Roman Eremenko. Király byl neprůstřelný. Finové podali v Budapešti velmi sympatický výkon a určitě si zasloužili alespoň bod, nakonec však museli spolknout těsnou prohru, když v 84. minutě zapadla do sítě Gerova hlavička.

Autor: Dominik Zezula / uefa.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
veikko

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

to je divná skupina ....asi plichta

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele