Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina F
07.09.2014 20:45 CET
1 : 3
(1:0)

Reportáž

Faerské ostrovy - Finsko 1:3

Favorizovaní Finové nakonec severského konkurenta z Faerských ostrovů udolali, vůbec to ale neměli jednoduché - v Tórshavnu prohrávali po brance Christiana Holsta a musel je zachraňovat až dvougólový útočník Rosenborgu Riku Riski. Pokud by Faeřané vedení udrželi, šlo by jejich první důležitou výhru od roku 2011.

Nutno však dodat, že Finové si výhru zasloužili za dominantní výkon, který předvedli. Zástupci ostrovního státečku tak nedokázali navázat na tři a půl roku staré šokující vítězství s Estonskem; od té doby zůstává jediným jejich skalpel mezinárodní nováček z Gibraltaru.

Novou kvalifikaci rozehráli Faeřané s viditelným cílem toto změnit, ze začátku byli dokonce lepším týmem a měli i první šanci, hlavičku Sonniho Nittestada z deváté minuty však zlikvidoval Niki Maenpaa. Poté už se zápas srovnal do očekávatelných kolejí a domácí gólman Gunnar Nielsen musel zasahovat postupně proti Jeremenkovi a Teemu Pukkimu.

Nielsen, který v poslední době patří mezi jednoznačně nejlepší faerské fotbalisty, se vyznamenával i dnes - v dalších dvou příležitost dokázal zničit Pukkiho naděje, jednou dokonce z bezprostřední blízkosti. Finové však i nadále tlačili a Riski s Jeremenkem mohli otevřít skóre. A pak, zničehonic, přišel gól na druhé straně - ve 41. minutě převzal Holst míč ve vápně a přesně vyměřenou střelou jej poslal za Maenpu.

S tím se favorit samozřejmě nechtěl smířit a zapojil ještě vyšší obrátky - Hetemaj, Jeremenko ani však neuspěli. Zachráncem se stal až v 53. minutě Riski, který proměnil Pukkiho pas. Vstřelený gól vlil útočníkovi novou chuť dožil a Riski byl rázem úplně všude; několikrát sice následně pohořel na skvělém Nielsenovi, 12 minut před koncem už však zařídil Finům zasloužené vedení. Nielsen neudržel Pukkiho střelu a finský hrdina zakončoval z dorážky. Branka Jeremenka z rohu vápna (83') už pouze výsledek definitivně stvrdila.

Autor: Dominik Zezula / espnfc.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Finove by si meli odvezt 3 body...tip 2...0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

Polocas 0:2 konec 0:4

Reagovat
Hiko

1:2

Reagovat
veikko

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Faerské ostrovy 0-3 Finsko

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Zajda

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
veikko

Moisandere, ty c*pe z*urvený, jdi radši těžit dřevo. Protože sám dřevo jsi.

Reagovat
veikko

Měl jsi štěstí Niklasi. Příště si dej pozor.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele