Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina C
09.10.2014 20:45 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Bělorusko - Ukrajina 0:2

Bělorusko dlouho hrálo s Ukrajinou na remízu a poctivě bránilo, ale Ukrajina v samém závěru zápasu dvakrát udeřila. Tři body si připsala díky zásahům domácího Martynoviče a střídajícího Serhije Sydorčuka.

Ukrajinci se na svého soupeře vrhli od prvních minut. Přímý volný kop si již po třech minutách vzal na starost Jevhen Konopljanka, ale mířil jen do zdi. O centr do vápna se z křídelního prostoru pokoušel i Andrij Jarmolenko, ale brankář Jury Žawnow byl včas na svém místě a míč zachytil. Nadále aktivní Ukrajince mohl do vedení poslat Konopljanka. Ten nejprve mířil mimo, následně našel lobem Ševčuka, který nebezpečně centroval před branku. Roman Zozulja však na míč nedosáhl.

Ukrajina obléhala pokutové území soupeře a velmi často jí kombinace vycházely. Až na finální fázi. Hostům se dokonce nedařila ani přímá střela na bránu. Bělorusko se do šancí dostávalo sporadicky, a když už hrozilo, pak převážně z rohových kopů. V další akci se ocitl Roman Zozulja, který zakončoval na přední tyči, ale centr Konopljanky namířil jen těsně nad břevno.

Bělorusko se na malou chvíli uhnízdilo na polovině Ukrajiny. Další ze série rohových kopů rozehraje kapitán Kalačev, ale ani jeho snaha nevedla ke vstřelení branky. Po dalším rohovém kopu stejného hráče už situace vypadala mnohem lépe, když si na centr naskočil Filipenka, ale narazil na skvělé reflexy brankáře Pjatova!

Druhý poločas začal lépe pro domácí. Po přímém kopu ohrozil branku hostí Martynovič, ale neuspěl. Předvést se musel také brankář Jury Žawnow, kterého ohrozil přímý volný kop z kopačky Rotana. I díky skvělým reflexům ale Bělorusové neinkasovali. Oběma týmům ale chyběla chuť rozhodnout a po dobu celého utkání jsme se nedočkali ani náznaku dramatu či soustavného tlaku. Následně byl Rotan střídán.

Kapitánskou pásku po odcházejícím hráči převzal Kučer, ale ani pod jeho vedením se Ukrajincům nedařilo. Naopak mohli inkasovat, protože Krivecův přímý volný kop propadl přes celé vápno až na tyč brankáře Pjatova! O rychlý kontr se pokusil Jevhen Konopljanka, ale ani on ukrajinským fandům radost neudělal a ránu vyslal hodně vysoko nad bránu. Stěpaněnkova rána z dvaceti metrů skončila také mimo tři tyče.

Do další slibné šance si nabíhal Andrij Jarmolenko, který dnes večer nebyl vidět tolik, jak by si asi představoval. A ani v posledních fázích zápasu se k němu štěstí nepřiklonilo, protože obránci Běloruska si jej pečlivě přebírali a nenechali jej ani vystřelit. To mu však nakonec vadit nemuselo, protože deset minut před koncem utkání ze sebe konečně hostující tým shodil břímě favorita a ujal se vedení v zápase.

I když se Ukrajinci dočkali vlastně zásluhou domácích. Jevhen Konopljanka nacentroval z levého křídla přímo na koleno překvapeného stopera Martynoviče, který poslal míč do vlastní sít. Brankář Žawnow nemohl s nechtěným projektilem již nic udělat a kapituloval - 1:0 pro hosty.

Martynović nebude na dnešní utkání vzpomínat v dobrém, protože své zaváhání nestihl odčinit. Pět minut před koncem utkání byl totiž stažen a nahrazen Savickým. Přesto mohli domácí srovnat. Dostali se totiž k nebezpečné situaci, po nepřímém kopu se k dorážce dostal Filipenka, jehož střela opět zamířila nad brankou hostí. A Ukrajina trestala. Konopljanka našel Jarmolenka, který se řítil úplně sám na branku, ale volil nahrávku na nabíhajícího Sydorčuka, který pohodlně střelou do prázdné brány uzavřel skóre zápasu.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.cz

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ukrajina sice úvodní zápas prohrála se Slovenskem což mě docela překvapilo. S Běloruskem by si ale měla poradit. 0:2

Reagovat
HullCity

Ostuda proti Slovensku už se nesmí opakovat!!! 0:1

Reagovat
HullCity

Bylo to náročné,ale zaslouženě bereme 3 body!!!V neděli musíme smáznout Makedonii!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Ukrajina musi 100% bodovat...tip 2...0:2

Reagovat
EverlastD

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Snad předvedou o 200% lepší výkon jak proti Slovensku. Bělorusko není žádný otloukánek a rozhodně to nebude easy. Ale i tak věřím Ukrajincům o maličko více 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Kvôli tiketu a vypočítanosti vyhra Ukrajincov

Reagovat
smazaný uživatel

podle me remiza

Reagovat
celeb

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

jasná 2

Reagovat
hradec

Bělorusko 1:1 Ukrajina

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele