Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina H
09.09.2014 18:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Ázerbájdžán - Bulharsko 1:2

Bulharský celek si může připsat první tři body do tabulky. Hodně se na ně ale proti domácímu týmu nadřel a rozhodující druhý zásah mu zasadil až krátce před koncem utkání.

V nepříliš atraktivním utkání skupiny H se spolu střetly celky Ázerbájdžánu a Bulharska, přičemž hosté byli menším favority na zisk tří bodu. Bulharsko nastoupilo s většinou hvězd, začali hráči jako Manolev, Popov nebo Gadžev. Domácí celek se chtěl především prezentovat kompaktní hrou, zatímco Bulhaři spoléhali především na rychlé kontry.

Do první větší šance se probíjel Cavadov, ale ten nedokázal zkrotit balon, který mu proklouzl pod kopačkami a skončil v zámezí. K centu ve vápně domácích se vzápětí dostal Micanski, který se ještě pokusil přihrávat na šestnáctku, ale tam nebyl nikdo z jeho spoluhráčů, takže akce skončila poměrně záhy. Brankář Stojanov nemusel řešit příliš velké množství ošemetných situací a zpočátku se nejvíce bavil rozehrávkou na své kolegy v obranné linii.

Ani domácí celek sice nepůsobil právě aktivně, ale přeci jen se právě on dostal k zakončení. Na centr do pokutového území si naběhl Alijev, který v záklonu hlavičkoval. Jeho zakončení ale mířilo těsně nad bránu, takže Stojanov si mohl opět oddychnout a směle rozehrát.

A Bulhaři vytěžili z minima maximum. Ve středu pole se k míči dostal Ilijev, jenž přesně našel na pokraji ofsajdové hrany vybíhajícího Micanskiho a ten placírkou poslal míč skrz brankáře Kamrana Ağayeva! Bulharsko se dočkalo vedení v zápase, kterému zatím rozhodně nedominovalo.

Do konce první půle to už ale byla bída s nouzí. Ani jeden z týmů si nedokázal vytvořit nějakou smysluplnou akci, takže se obě jedenáctky odebraly do šaten za shodného stavu. Bulharsko vedlo o jednu branku, ale nejeden divák nejspíš litoval peněz vynaložených na tuto podívanou.

Minimálně těm domácím se ale splnil sen, když viděli, jak pět minut po změně stran Dimitrij Nazarov propálil vše, co mu stálo cestě. Respektive poslal míč směrem brankáře Stojanova a nejspíš ani nedoufal, že by jej brankář soupeře mohl lovit ze sítě. Střela měla jen správný směr, razanci téměř žádnou. Tak či tak, výsledek byl stejný - 1:1.

Bulharsko pochopilo, že s takovou nevyhraje a začalo tlačit. Blízko vedoucímu gólu byl Andrej Galabinov, který měl jakožto střídající hráč plno sil. Galabinov byl zcela osamocený před brankářem Ağayevem, ale míč trefil z první přesně do něj. Galabinov byl hodně aktivní a neustále se pokoušel nabíhat do volných prostorů. Když se mu nevedlo pomocí kombinace, pokusil se vypálit. A jeho rána skončila jen těsně vedle tyče!

Ještě 4 minuty před koncem utkání držel domácí celek se slavnějším soupeřem remízu, ale ta mu nakonec přána nebyla. Na hřiště se dostal Vinceslav Hristov a stal se hridnou. Centr Neděleva z rohového kopu na zadní tyč si našel právě Hristova, který se krásně položil do zakončení a hlavou poslal Bulhary do vedení.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.cz

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

nebude to jednoduche ale doufam 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Verim ze Bulhari si odvezou za 3 body...tip 2...1:3

Reagovat
smazaný uživatel

ÁZERBÁJDŽÁN 1-0 Bulharsko

Reagovat
smazaný uživatel

V ázerbájdžánském pekle se nebude dýchat snadno. Vezmou si Bulhaři dobrou klimatizaci?

tip 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Teroristi doma neprohrávají....dávám 10....

Reagovat
smazaný uživatel

tvl sam jsi terorista ty kretene armenskej!!!

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

joooooooooooooooooooooo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele