Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina A
29.03.2011 19:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Turecko - Rakousko 2:0

Turci ve veledůležitém utkání porazili na své půdě Rakousko a posunuli se tak na druhé místo za Němce ve skupině A. Na Belgii a právě Rakousko mají díky dnešní výhře náskok dvou bodů.

Začátek utkání patřil domácím borcům, kteří v bouřlivé atmosféře na svého soupeře vlétli. Altintop, Yilmaz a Hakan Balta se v úvodních minutách předvedli dobrými střelami, které však neměli gólové parametry.

Český rozhodčí Pavel Královec se v prvním dějství moc nezapotil, jelikož obě mužstva předváděla především fotbal, nikoli demoliční četu. Také za hosty se dvěma dobrými pokusy prezentoval David Alaba, který byl hodně při chuti, a šla přes něj většina akcí rakouského výběru.

Na první branku si diváci museli počkat do osmadvacáté minuty. Na hranici malého pokutového území se míč dostal k Turanu Ardovi, který se příliš nerozpakoval a poslal Turky do vedení. Na stadionu zavládla doslova euforie.

Do konce prvního poločasu už ale tempo hry převzali hostující fotbalisté, kteří ale branku Volkana Demirela nijak neohrozili. Začátek druhého poločasu patřil opět domácím fotbalistům. Zejména záložníci Arda Turan a Mehmet Ekici se starali o to, že tempo hry neopadlo a naopak Turci ještě více zvyšovali svou aktivitu.

Po hluché pasáži hry přišel jako blesk z čistého nebe druhý gól utkání. Semih Senturk se na vápně velice rychle otočil s míčem, přesnou přihrávkou našel Gokhana Gonula a ten nedal hostujícímu brankáři Machovi nejmenší šanci - 2:0.

Po tomto momentu bylo jasné, že domácí mají utkání jasně ve svých rukách a mohou se porazit pouze sami. Poslední desetiminutovka patřila Rakušanům. Ti si díky svému tlaku vysloužili dokonce pokutový kop. Ale Stefan Maierhofer nechal vyniknout domácího brankáře Demirela. Když se neujala ani střela Hoffera, bylo jasné, že tři body zůstanou v Turecku a tak se také stalo.

Autor: Michael Künzel / soccernet.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2 Harnik

Reagovat
smazaný uživatel

2 1

Reagovat
smazaný uživatel

tip neprohra domacich...2:1 bude to zajimavy zapas...mozna obe muzstva daji gol,ci over 2,5 golu

Reagovat
smazaný uživatel

turecko jasna1 tip 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Turecko zvítězí. Tip 2:1.

Reagovat
smazaný uživatel

turky nemusim ale myslim že to bude 1

Reagovat
smazaný uživatel

Pocitam s jasnou vyhrou domacich. Co predvedlo Rakousko na svem stadionu proti Belgii, absolutne nedostatecny, nevyrazny vykon, meli obrovske problemy dostat se vubec k nejake strele, v 55. minute jsem se na to prestal divat, pac jsem uz dopredu vedel jak to dopadne. Predvest takovy vykon na svem vyprodanem stadionu, Rakusaci na to proste nemaji a v Turecku dostanou na prdel. Turkum se sice take dvakrat nedari, v poslednich ctyrech utkanich nedokazali vstrelit ani gol, ale ted to prolomi v domacim prostedi zaboduji, jde totiz o hodne. Zajmavy poznatek je ten, ze kurs se sesunul ze 1,65 na 1,45 a furt klesa

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele