Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina F
08.10.2010 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Řecko - Lotyšsko 1:0

Povinné vítězství si ve skupině F připsali Řekové, kteří doma přehráli Lotyšsko nejtěsnějším možným rozdílem 1:0. O jediný gól zápasu se v 58. minutě postaral Torosidis. Řecko tak poprvé zvítězilo a má na svém kontě po třech zápasech pět bodů. Lotyši mají tři za jediné vítězství nad Maltou a jejich situace se zkomplikovala.

Domácí vstoupili do utkání velmi aktivně a už v 10. minutě mohli diváci vidět první obrovskou příležitost. Georgios Karagounis si narazil se Samarasem a dělovkou ze středu pokutového území smolně trefil brankáře Vaninse. Dále se ve velmi kvalitním světle ukázal mladík Sotiris Ninis. Nejprve těsně minul branku hlavičkovým pokusem a o pár minut později otřel svou střelu z úhlu o tyč branky Lotyšska.

Lotyši se v první půli skoro nedostali za polovinu a bránili v 10 lidech před vlastním pokutovým územím. Řekové se tak do zakončení dostávali velmi těžko. Ve 40. minutě se to povedlo Konstantinovi Mitroglou, který si naskočil na centr Karagounise a svou hlavičku poslal do rukavic gólmana hostujícího týmu. Do konce první půle už se nic zajímavého nestalo a do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

Vítězný gól domácího Řecka přišel v 58. minutě. Katsouranis vyslal parádní kolmici na nabíhajícího Torosidise a ten placírou podél gólmana poslal domácí do vedení. I nadále byli aktivnější domácí a prakticky po celý zbytek druhého poločasu se snažili o vstřelení druhého gólu. Několikrát k tomu také byli velice blízko.

Jedna z největších šancí přišla v 70. minutě, když se sám na branku Lotyšska řítil Tziolis, ale na poslední chvíli si balón ukopl od nohy a nestihl zakončit. V závěru utkání pak ještě zkoušeli štěstí z dálky střídající Salpingidis a Tziolis, ale jejich střely se mezi tři tyče nevešly a zápas tak skončil zaslouženým vítězstvím 1:0 pro domácí Řecko.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Recko bude hrat ten svuj nudny defenzivni fotbal a vyhraje 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

noo a jeste budou radi

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

tieto dve mužstva na euro 2004 som neznašal

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele