Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina F
03.09.2010 20:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Řecko - Gruzie 1:1

Rychlá a nečekaná branku Gruzie zkomplikovala Řekům scénář prvního utkání. Ti dokázali jen srovnat a o body se tak se svým soupeřem museli rozdělit.

Bylo to opravdu hodně nečekané, ale zejména nekoncentrovanost rozhodla o tom, že Řekové hned v úvodu inkasovali. Míč se po kombinaci dostal k velice zkušenému a německou Bundesligou otřískanému Iashvilimu a ten se zakončením opravdu neměl žádné potíže.

Gruzíncům tahle branka dodala hodně klidu a sebejistoty. Řeky prakticky po dvacet minut do ničeho výraznějšího nepustili a snažili se sami diktovat tempo hry. Navíc defenzíva vedená kapitánem Kaladzem hrála opravdu hodně dobře a organizace fungovala na výbornou.

Řekům chyběl moment překvapení, rychlý přechod do útoku nebo alespoň povedená standartní situace. Do poločasu se hodně trápili, ale bylo vidět, že v šatně si toho od plných plic dost řekli. Bylo to totiž mnohem běhavější mužstvo, které chtělo s nepříznivým stavem něco udělat.

Gruzínci hráli stále svoje, když se snažili zejména ze zajištěné obrany neztrácet rychle míče a snažit se dostávat soupeře pravidelně pod tlakem vlastními útoky. Tomu ještě pomohl talentovaný mladík Ananidze, který nahradil Iashviliho. Záložník Spartaku Moskva dělal svým pohybem hodně problémů hráčům domácí reprezentace.

Po sedmdesáti minutách hry se Řekové dočkali vytouženého vyrovnávacího gólu. Faul na Karagounise rozhráli perfektně, míč se dostal ke Spiropoulosovi a ten srovnal na 1:1. Vyrovnávací branka však místo očekávaného tlaku domácích přinesla vyrovnanou partii, kde nikdo nechtěl ztratit, a tak si Řekové a Gruzínci mezi sebou dělili body po remíze 1:1

Autor: Michael Künzel / uefa.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...1:0

Reagovat
smazaný uživatel

čakám prvé prekvapenie v kvalifikácii. X.

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele