Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina B
08.10.2010 20:45 CET
2 : 3
(0:2)

Reportáž

Irsko - Rusko 2:3

Rusové v Dublinu dokázali napravit zaváhání se Slovenskem a domácí Iry porazili 3:2. Hosté dlouho vedli o tři branky a zdálo se, že utkání dovedou "v suchém triku" k vítězství, v závěru se však srdnatí Irové zvedli a v infarktové koncovce sahali po bodu.

Irové začali opatrně a jako první zahrozili Rusové. Širokov se snažil vymodlit penaltu a Dzagojev v 5. minutě střílel mimo. První velkou příležitost zápasu si ale vypracovali Ostrované, McGeady se šikovně uvolnil, jeho střelu s námahou vyrazil Akinfejev, akce však pokračovala a před brankou Ruska bylo pořádně rušno, míč létal z jedné strany šestnáctky na druhou, během svého putování se olízl dokonce i o břevno.

V 11. minutě se hosté dostali do vedení. Na standardní situaci Aršavina si na první tyč naběhl Ignaševič a v pádu míč poslal doprostřed šestnáctky, kde se prosadil důrazný Alexandr Keržakov a zaplněný stadion v Dublinu rázem oněměl. Ve 29. minutě domácí publikum oněmělo znovu, přihrávku Aňukova z pravé strany chytře přepustil Keržakov Dzagojevovi a záložník CSKA Moskva vstřelil svůj první reprezentační gól a zvýšil na 2:0.

Rusové přesnou kombinací vládli nad míčem a v obraně byli takřka bezchybní. Nicméně na konci poločasu měli "zelení" několik momentů skórovat, především po akci Keanea, který si pohrál s Žirkovem, ale jeho přihrávku do odkryté svatyně odkopl do zámezí bdělý Aňukov. Poslední slovo měli z protiútoku Rusové, Keržakov se nedostal ke střele, a tak vybídl k zakončení Aršavina, ten pálil vedle.

Druhý poločas začal šancí Aňukova, kterého vysunul Širokov, obránci Zenitu ale nevyšel záměr překvapit Givena na bližší tyči. V reakci prověřil Akinfejeva aktivní McGeady. V 50. minutě Rusové udeřili potřetí, střelu Širokova tečoval obránce Dunn tak nešťastně, že se od tyče odrazila do branky nešťastného Givena.

Whelan se pokusil vykřesat jiskřičku naděje z dvaceti metrů, Akinfejev ale byl na místě. Protiútoky Rusů navíc byly mnohem nebezpečnější, dvakrát se Rusům povedla krásná kombinace po pravé straně, v prvním případě ale finální přihrávku Aršavina zablokoval St Ledger a v druhém případě na ní nedosáhl Keržakov.

V 72. minutě vrátil Iry do zápasu sudí Blom. Ten odpískal velmi kontroverzní penaltu poté, co Robbie Keane spadl velmi ochotně po souboji s Žirkovem. Sám faulovaný pokutový kop bezpečně proměnil a snížil na 1:3. Domácí publikum výrazně ožilo a hnalo svůj tým za dalšími góly. Irští reprezentanti se vzápětí dočkali snížení na 2:3. Běžela 78. minuta, po závaru v pokutovém území Ruska se ke střele dostal McGeady, brankář Akinfejev proti němu vytáhl bravurní zákrok, na dorážku střídajícího Longa, kterého neuhlídal Děnisov, však byl krátký.

Irové dychtili po vyrovnání, ale nakopávané míče ruská obrana sbírala. Naopak na druhé straně se děly věci, uklidňující gól mohl přidat Semšov, ale uklouzl na míči. Neprosadil se ani Pogrebňak, když v tisíciprocentní šanci míč trefil nejhůře, jak mohl. Vedení 2:3 Rusové nakonec udrželi a z Dublinu si odváží cenné tři body. Skupina B je tak po dnešních výsledcích pořádně zamotaná, body ztratili totiž i Slováci, kteří nenavázali na dvě úvodní vítězství a prohráli v Arménii 3:1. Slováci, Irové a Rusi tak mají svorně po šesti bodech.

Autor: David Kubáň

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

obe muzstva daji gol....tip X...1:1...pripadne vyhra Ruska 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

muj tip 1

Reagovat
smazaný uživatel

Bude to těžkej zápas, Irové budou hodně zlobit, plychta by byla hodně dobrá pro Advokaata a sovětskou sbornou

Reagovat
cresposuper

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

10

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyz není Rusko schopné zahrát aspoň remízu doma se Slovenskem tak tezko vyhrajou v Irsku

Reagovat
smazaný uživatel

sa pozriet na tu tabulku 2 goly 6 bodov ... slováci sme čarodejnici

Reagovat
smazaný uživatel

*pozrite

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0-0 inak to nevidim

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám ve výhru Ruska! Tip 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

vyhra Ruska

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele