Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina E
07.10.2011 18:15 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Finsko - Švédsko 1:2

Fotbalisté Švédska si definitivně zajistili minimálně účast v baráži a pokud dokážou v příštím utkání porazit i Nizozemsko, které doposud neztratilo ani bod, tak bude velká naděje dostat se na jediné postupové místo z druhé příčky. Švédsko má totiž na kontě jedenadvacet bodů a i když se mu v tabulce odečítá šest, tak patnáct korálků je vskutku výborný počin. Švédsko se na výhře na půdě houževnatého protivníka nadřelo, nicméně nakonec uspělo.

Díky tomu má náskok tří bodů na Maďarsko a i kdyby Švédové favoritovi z Nizozemska podlehli a Maďaři zdolali Finsko, tak vzájemné zápasy nakonec hrají pro severský celek. Finsko tak zůstává s devíti body čtvrté a také na této pozici skončí. Má sice jen tříbodový náskok na Moldavsko, které na závěr hraje se San Marínem, ovšem díky výbornému domácímu duelu s tímto soupeřem hrají vzájemné zápasy pro Finy.

Hosté ze Švédska se dostali do vedení už v 8. minutě a krátce po přestávce pojistili výsledek, ovšem domácí se postupem času zlepšovali a určitě zanechali dobrý dojem. O tom svědčí také branka naděje čtvrthodiny před koncem. Jenže zkušení pravidelní účastníci závěrečných akcí si už těsné vítězství pohlídali. Švédové od začátku utkání rozhodně nepodcenili a dobře věděli, o co hrají. A proto z první vážnější akce vytěžili vedoucí branku.

Po centru Kima Kallstroma z pravé strany se záložník anglického Sunderlandu Sebastian Larsson odhodlal ke střele a z dvanácti metrů zamířil přímo k levé tyči. Domácí ale vystrčili růžky o pár okamžiků později, avšak rána Teemu Pukkiho šla těsně nad branku gólmana Andrease Isakssona, vysoký strážce hostující svatyně následně zlikvidoval pokus Kaspera Hamalainena. Do prvního poločasu ještě nebezpečně hlavičkoval mimo Daniel Majstorovic.

Švédové se uklidnili v 52. minutě, kdy po centru Larssona a přiklepnutí Zlatana Ibrahimoviče skóroval hráč Blackburnu Revers Martin Olsson. Stačilo pouze dorazit balón do odkryté klece. V 73. minutě vyslal nádherný centr do vápna Roman Eremenko a nabíhající obránce Joona Toivio s přehledem snižoval, další tlak ale nebyl dostatečně silný a Švédové tak po zásluze zvítězili, i když mírná nervozita znát byla.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Severske derby prinese zajimavou podivanou a stastnejsi budou Svedove...tip 2..1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vanGomm

Tato skupina je zatím bez remízy.Že by přišla v tomto zápase?Švédsko ale na postup do baráže potřebuje vyhrát.Spoláhat se,že by pak v posledním zápase porazili Holandsko je dost risk.Ovšem Finsko bude doma určitě nepříjené.Holandsko si tam vlastně oddechlo až v 93.min.Tip X,nebo HX tedy výhra Švédska jen o gól.

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Forsberg rozhodné posledním nájezdem, tipují 6-5 pro trekronur

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

X

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
paver

1X

Reagovat
smazaný uživatel

(0:1,1:3) 1:4

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
Veselac

tuším nějakou divočinu...zkusím X...2:2

Reagovat
Basty

Musím říct že se mi hodně libí Finské omlazovaní kádru když se podívate kdo tam hral tak je to mazec klobouk dolu uhrát v takové sestavě 1-2 škoda že není vůle to udělat i unás..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele