Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina E
12.10.2010 17:30 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Finsko - Maďarsko 1:2

Jedno z nudnějších úterních kvalifikačních utkání se odehrálo ve Finsku, kde domácí reprezentace v rámci skupiny E těsně prohrála s Maďarskem 1:2 a prakticky si tak už zavřela své šance na postup. Maďarsko má naopak po čtyřech zápasech na kontě devět bodů a určitě bude stále myslet na druhé místo zajišťující baráž.

Překvapivě lépe začali domácí, kteří si v úvodních patnácti minutách vytvořili některé brankové příležitosti. Už v 9. minutě zahrozil střelou z úhlu Roni Porokara a odražený balón se ještě snažil dorazit Roman Eremenko, ale ani jeden z domácích borců neuspěl. V další akci dostal parádní kolmý balón Mikael Forssell a už se řítil sám na branku Maďarska, když mu postranní rozhodčí odmával ofsajd.

Poté se osmělili také hostující fotbalisté a těmi nejaktivnějšími byli Balász Dzsudzsák a Gergely Rudolf. První jmenovaný si narazil balón s Vadozcem a prudkou ranou poprvé vystrašil gólmana Jasskelainena v brance Finska. Rudolf si vytvořil příležitost ve 34. minutě a jeho zblokovaná střela olízla pravou tyč finské branky.

V závěru poločasu se mohli domácí nakonec dostat do potřebného vedení. Už v nastaveném čase napřáhl z dobrých dvaceti metrů Mika Vayrynen a svou střelu napálil do břevna maďarské branky. Hosté si tak před koncem poločasu mohli hodně oddychnout a do kabin se šlo za bezbrankového stavu.

Úvod druhého dějství vyšel lépe hostujícímu celku, což korunoval také gólem. V 50. minutě nacentroval přesný balón před branku Vladimir Koman a Adam Szalai neměl problém ho hlavou zasunout do poloodkryté branky - 0:1. Od této chvíle se začali hosté soustředit zejména na zadní vrátka a Finsko tak útočilo do zabezpečené obrany.

O několik minut později se znovu uvedl útočník domácích Mikael Forssell. Ten si individuálně poradil s jedním z domácích obránců a povedenou střelou pořádně vystrašil Királyho. V další akci se dostal k zakončení Daniel Sjolund, který si naběhl na centr Forssella a hlavou jen těsně minul pravou tyč maďarské branky.

Poté bylo k vidění několik střídání na obou stranách a nepovedená střela Vladimira Komana na straně Maďarska. Domácí fotbalisté se snažili protlačit k nebezpečnějšímu zakončení, ale většina jejich útoků končila před šestnáctkou Maďarska. Jeden z nich se nakonec přeci jen ujal. V 86. Minutě si na kolmici Eremenka naběhl kdo jiný než Mikael Forssell a přízemní střelou srovnal na 1:1.

To však nebylo všechno. Již v nastaveném čase zahrávali hosté rohový kop, k odraženému balónu se dostal Balász Dzsudzsák a tvrdou ranou pod břevno poslal hosty podruhé do vedení - 1:2. Na tento gól už domácí nestihli odpovědět a zápas tak skončil těsným vítězstvím Maďarska.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

zapas muze skoncit jakkoliv...cili volim plichtu...tip X...1:1

Reagovat
smazaný uživatel

hhmmm zkusil bych 2

Reagovat
smazaný uživatel

3:3

Reagovat
smazaný uživatel

Výhra hostů = 2

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1 budou se chtít doma ukázat,dvě prohry to se fanouškům nelíbylo

Reagovat
smazaný uživatel

2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele