Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina G
03.09.2010 21:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Anglie - Bulharsko 4:0

Angličané si při prvním vystoupení evropské kvalifikace pořádně zastříleli. Svěřenci trenéra Capella se pustili do Bulharů, které zejména vynikající poslední půlhodinkou přestříleli 4:0.

Od začátku bylo jasné, kdo chce v tomhle utkání zvítězit a více tomu obětovat. Navíc už ve třetí minutě se dostal k míči kanonýr Tottenhamu Jermaine Defoe a Albion vedl 1:0. Takový moment samozřejmě dodal velice kvalitnímu a zkušenému výběru hodně sebejistoty.

Také kouč Capello z lavičky své svěřence mnohdy uklidňoval, aby hráli v klidu a nenechali se soupeřem rozhodit. V prvním poločase se ještě k velice dobrým střeleckým pokusům dostali Milner a Defoe. Ale oba projektily za zády gólmana Mihailova neskončili a tak se domácí museli zatím spokojit jen s jednobrankovým vedením.

Do druhé půle vlétl jiný muž týmu Albionu a to Theo Walcott. Tenhle mladík má skvělou formu v posledních týdnech u londýnských Gunners a v reprezentaci tomu rozhodně nebylo jinak. Zejména jeho rychlost, kterou má vynikající také při práci s míčem činila Bulharům obrovské problémy a Walcott byl takřka k nezastavení.

V 61. minutě pak přišel velice uklidňující moment pro Anglii. Po skvělé kombinaci se opět do šance dostal Defoe a vystřelil svému týmu už vedení 2:0. Hosté z Bulharska už neměli vůbec elán s tímhle zápasem ještě něco podnikat a spíše to vypadalo, že už utkání chtějí pouze dohrát.

To však nevěděli, že Albion se střílením branek rozhodně neskončil. Adam Johnson, který vystřídal Walcotta, si skvěle řekl o míč, dostal se do šance a tu skvěle proměnil. Jak jednoduchý fotbal může být a Anglie ho vyučovala dnes večer. O pár minut později se opět do šance dostal Defoe a hattrickem rozhodně nemohl pohrdnout - 4:0.

Zápas už se poté dohrál bez výraznějších momentů na obou stranách. Anglie po neúspěšném MS ukázala, že patří stále mezi fotbalové velmoci a opravdovým koncertem porazila Bulharsko 4:0.

Autor: Michael Künzel / uefa.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
Mircu5

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

z Anglicanu nemam dobry pocit..... ale meli by vyhrat tak snad se jim to povede. tip 1

Reagovat
smazaný uživatel

snad ne každopadne v Sofii to budou mit ale těžké

Reagovat
smazaný uživatel

Anglii věřim,navíc teď mají pořádnýho gólmana v Joe Hartovi.Klidná výhra 2:0 ( Walcott,Gerrard)

Reagovat
smazaný uživatel

5:0 ENGLAND,ENGLAND,ENGLAND!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

jasná záležitost.favorit o dva...

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
MySch017

Rooney 4 asistencie.... aspoň niečo, keď už nedáva góly...

Reagovat
C-M@ster

Bylo na nem videt, ze si uz neveri, protoze z pozice z ktere normalne strili radsi prihraval zhruba stejne dobre postavenemu spoluhraci.

Reagovat
Devil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele