Liga národů UEFA - Liga národů 2024/2025

Liga A - skupina 4, 4. kolo
15.10.2024 20:45 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Christian Eriksen (© AFP)

Švýcaři ani napoosmé nevyhráli nad Dány, na výhru nad nimi čekají už téměř 40 let

Švýcarsko nevyhrálo ani osmý zápas v řadě s Dánskem, v St. Gallenu remizovalo v Lize národů 2:2. Připsalo si tak alespoň první body do skupiny A4 a udrželo si naději na setrvání mezi elitou.

Ve 26. minutě se rozhodl prolomit dánské prokletí Remo Freuler. Záložník Boloni dostal přihrávku od Edimilsona Fernandese na střed hřiště a střelou k tyči překonal Caspera Schmeichela.

Radost Švýcarů však trvala pouhých 85 vteřin. Christian Eriksen poslal do gólové šance Gustava Isaksena a útočník Lazia poslal míč za Gregora Kobela, a vstřelil tak svůj první mezinárodní gól. Brankář Borussie Dortmund se záhy zaskvěl skvělým zákrokem proti střele Rasmuse Höjlunda. V závěru první půle však byl ve vápně sražen Breel Embolo a Zeki Amdouni prudkou střelou překonal gólmana Celtiku.

Svěřenci Murata Yakina chtěli po půli navázat na svou převahu a po Fernandesově centru jen těsně minul bránu Fabian Rieder. Vzápětí však Pierre-Emile Höjbjerg poslal míč na Eriksena, který přesnou střelou srovnal skóre. Překlopit výhru na stranu Švýcarů mohl Amdouni, po rohovém kopu Filipa Ugriniče se trefil přesně k tyči, jeho gól však nebyl uznán kvůli předchozímu faulu. Kapitán Švýcarů Granit Xhaka chtěl v závěru vzít situaci do vlastních rukou, dalekonosným pokusem levačkou však zamířil nad břevno.

Nakonec se v mlhavé podzimní noci v St. Gallenu body dělily, což Jakinovým svěřencům umožnilo udržet se ve skupině A4 a zachovat si naději na záchranu v lize A. Dánové díky remíze zůstávají druzí a čtvrtfinále Ligy národů mají na dosah.

Autor: Livesport.cz / James Hilsum

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

1:2

Reagovat
Pharrell

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele