Liga národů UEFA - Liga národů 2024/2025

Liga B - skupina 3, 2. kolo
09.09.2024 20:45 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Benjamin Šeško proti Kazachstánu zapsal hattrick. (© AFP)

Šeško hattrickem sestřelil bezbranný Kazachstán

Slovinsko zvládlo až nečekaně snadno utkání na domácím stadionu Stožice, kam zavítal Kazachstán. Zápas, který sledovalo necelých deset tisícovek fanoušků, rozhodly trefy jedniného muže - mladého střelce Benjamina Šeška.

Slovinský kouč Matjaž Kek slavil 63. narozeniny a dostal k nim ten nejlepší dárek. Jeho mužstvo jasně přejelo soupeře a díky první výhře se usadilo na průběžném prvním místě své skupiny. Slovinci předčili Kazachy naprosto ve všem, nedali jim žádnou šanci a v každých statistikách byli o krok napřed. Od prvních minut hráli domácí prim, drželi míč a v klidu kombinovali na své i soupeřově polovině.

Delší dobu ale trvalo, než se Slovinci dostali k přímému a snad i vážnému ohrožení hostující brány. Gólman Šackij předváděl spolehlivé výkony proti méně nebezpečným střelám, kapituloval až ve 23. minutě. Brekalo vybídl Benjamina Šeška k sólu, mladý hrot proběhl kolem tří soupeřových obránců a ladné kroky zakončil elegantním lobem přes padajícího brankáře. Nádherný fotbalový moment.

Benjamin Šeško ale není jen technik, umí být jako správný hrot taky v pravý čas na správném místě. V 28. minutě číhal ve vápně na to, jak dopadne rána Stojanoviće. Tu sice Šackij vyrazil, ale na druhou ránu dobíhajícího Šeška už nestačil.

Kazachstán si nedal říct, Šeška nijak výrazně v jeho volném pohybu neomezoval a brzy na to znovu doplatil. Psala se 63. minuta, když mladý kanonýr další ranou zkompletoval hattrick. Tentokrát zakončoval hlavou po standardní situaci a centru, který mu na hlavu posadil Janža. Brankář Šackij se sice natahoval, seč mu údy stačily, ale na balon nedosáhl. Vytáhl se ale o pár minut později proti ráně Elšnika, která málem mířila do jeho šibenice.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele