Liga národů UEFA - Liga národů 2024/2025

Liga A - skupina 3, 4. kolo
14.10.2024 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Jamie Leweling rozhodl o výhře Německa. (© Alexandra BEIER / AFP)

Německo díky historické výhře nad Nizozemskem obhájilo prvenství ve skupině

Německo zvítězilo v rámci čtvrtého kola Ligy národů nad Nizozemskem 1:0. Utkání hrané v mnichovské Allianz Areně rozhodl v 63. minutě útočník Stuttgartu Jamie Leweling, jemuž zároveň nebyl uznán úvodní zásah již ze druhé minuty zápasu kvůli ofsajdu. Němci tak poprvé v historii zvítězili na domácí půdě v soutěžním duelu nad Oranjes.

Oba celky v letošním ročníku Ligy národů dosud neprohrály. Die Mannschaft si ve třech duelech připsal dvě výhry, díky čemuž se držel na průběžném prvním místě skupiny A3. Oranjes sice vedle ojedinělého triumfu dvakrát remizovali, v tabulce se ale i tak drželi v závěsu za svěřenci trenéra Juliana Nagelsmanna.

Němci vlétli do utkání hladoví po brzké brance, ovšem gól Jamieho Lewelinga z druhé minuty nemohl platit kvůli ofsajdovému postavení. Domácí nadále pokračovali v aktivní hře a v 11. minutě se po přenesení hry dostal míč k Maxmilianovi Mittelstädtovi, s jehož pokusem si bez větších problémů poradil Bart Verbruggen. Svěřenci kouče Nagelsmanna se přes velkou snahu a převahu v prvním poločase úvodní branky nedočkali.

První vážnou příležitost druhé půle nabídla až 64. minuta, kdy se Němci dočkali úvodní branky zápasu. Domácí výběr zahrával rohový kop, který na přední tyči nepřesně zakončil Tim Kleindienst, jenže míč se vykulil před Lewelinga, jenž se do něj opřel a propálil vše, co mu stálo v cestě. Nizozemci se o odpověď mohli postarat v 77. minutě, kdy Xavi Simons vyslal skrytou ránu, která již překonala Baumanna, jenže vyrovnání stavu zmařilo břevno.

Německo tříbodovým triumfem přepsalo historii, nikdy předtím totiž neporazilo Oranjes na domácí půdě v rámci soutěžního střetnutí. V příštím kole Ligy národů přivítají Němci 16. listopadu doma Bosnu a Hercegovinu, Nizozemsko se téhož dne utká v Amsterdamu s Maďarskem.

Autor: Livesport.cz / Jakub Špaček

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

0:1

Reagovat
Pharrell

3:1 ft

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele