Liga národů UEFA - Liga národů 2024/2025

Liga A - skupina 2, 3. kolo
10.10.2024 20:45 CET
1 : 4
(1:2)

Reportáž

Oslavy francouzských reprezentantů. (© Attila KISBENEDEK / AFP)

Přestřelka v úvodní půlhodině měla nečekaného hrdinu. Francouzský skalp Izraele zařídil Camavinga

Francouzská reprezentace vyhrála ve třetím kole elitní skupiny Ligy národů v Budapešti nad Izraelem 4:1. Hned tři branky utkání se vešly do úvodní půlhodiny, přičemž hlavní postavou zápasu se stal Eduardo Camavinga. Záložník Realu Madrid se podílel na tříbodovém zisku Les Bleus nejprve asistencí a poté i vítězným gólem, který byl v tomto kalendářním roce vůbec jeho prvním přesným zásahem.

Začátek zápasu nabídl podle očekávání atraktivní podívanou. Francie se zaslouženě ujala vedení už v sedmé minutě, i když v tom byl i kousek štěstí. Rána Camavingy z hranice pokutového území totiž vypadala pro Omriho Glazera jako rutinní záležitost. Brankář bělehradského týmu CZ ale skákající míč zkrotit nedokázal, a ten tak ke značnému údivu samotného Camavingy skončil i za přispění tyče v síti.

Většina lidí by v tu chvíli Izrael odepsala, ale na neutrálním území Maďarska dokázali fotbalisté z Blízkého východu najít na úvodní trefu záložníka Realu Madrid odpověď, když se po přihrávce Oscara Gloucha prosadil hlavou Omri Gandelman. Ten tak mohl oslavit svůj vůbec první reprezentační gól. Izrael si v tu chvíli možná začal až příliš věřit, což se negativně projevilo okénky v jeho obranných řadách. Ve formě hrající Christopher Nkunku obdržel míč od Camavingy, následně se prosmýkl izraelské defenzivě a poté překonal Glazera.

Trenér Izraele Ran Ben Šimon toho měl po hodině hry dost, a proto se obrátil na svou lavičku. Po provedení několika změn přišel moment, na který stát z Blízkého východu čekal. Slibná rána na branku z 80. minuty však vytoužené vyrovnání nepřinesla. Naopak to byli Les Bleus, kdo přidal další dva přesné zásahy. Nejprve Theo Hernández na hranici pokutového území vybídl ke skórování Mattéa Guendouziho. V 89. minutě pak dovršil gólový zápis duelu parádní ranou do horního rohu Bradley Barcola. Izrael tak utrpěl třetí porážku v Lize A po sobě, naopak Francie po úvodním domácím krachu s Itálií přidala druhou výhru.

Autor: Livesport.cz / Chris Wilson

Komentáře (3)

Přidat komentář
Elmas

1:3

Reagovat
John Obi Mikel

1:2

Reagovat
JFT97

GJ Francie

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele