Liga národů UEFA - Liga národů 2024/2025

Liga A - skupina 2, 3. kolo
10.10.2024 20:45 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Leandro Trossard se podílel na obou gólech Belgie. (© Emmanuele Ciancaglini / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP)

Itálie už v Lize národů není stoprocentní, belgickou stíhací jízdu nastartoval vyloučením Pellegrini

Reprezentace Itálie ztratila výborně rozjetý duel třetího kola Ligy národů A proti Belgii, se kterou nakonec pouze remizovala 2:2. Už po minutě hry se prosadil domácí Andrea Cambiaso, jenž svou střelou napomohl také ke druhému gólu Italů. Ještě před koncem první půle se však nechal vyloučit Lorenzo Pellegrini, čímž položil základy hostujícího comebacku. O tom, že celek z Apeninského poloostrova ztratí poprvé v této sezoně body, rozhodl přesnou trefou a asistencí Leandro Trossard.

Domácí tým zatím skupinou procházel bez ztráty kytičky, když v zářijovém termínu ovládl oba venkovní zápasy, přičemž především výhra na hřišti úřadujících vicemistrů světa dodala svěřencům Luciana Spalettiho velké sebevědomí také do prvního duelu před vlastními fanoušky. V Římě přivítali v nepříliš dobré formě hrající Belgičany, kterým navíc scházela největší opora a kapitán Kevin De Bruyne.

I díky jeho absenci na hřišti od samého úvodu vládli Italové, kteří se už v první minutě vydali do protiútoku. Ten Federico Dimarco vyšperkoval skvělým pasem na zadní tyč, kde nejprve míč do vlastního gólmana poslal Maxim De Cuyper a ačkoliv jej Koen Casteels udržel před čárou, dobíhající Cambiaso byl ve správný čas na správném místě a bez problému dorazil. Zhruba v polovině úvodního dějství začala další akce aktivních domácích vynikajícím pasem Dimarca ke Cambiasovi, jenž s balonem vběhl až do šestnáctky a pohotovou ranou na zadní tyč donutil Casteelse k dobrému zákroku. Brankář hostů ovšem vyrazil míč pouze k dobře postavanému Mateovi Reteguimu, jenž s velkou lehkostí vstřelil druhý gól Gli Azzurri.

Dosud pohodový italský večer ale začal krátce před odchodem do šaten nabírat první trhliny. Nejprve Pellegrini při snaze zamezit ztrátě plynoucí z chybné rozehrávky fauloval Arthura Theata a hlavní rozhodčí mu po přezkumu u videa ukázal za zákrok na Belgičanovu achilovku červenou kartu. Hosté navíc ze vzniklého přímého kopu zahráli efektivní signál, který vyústil v chirurgicky přesnou pumelici De Cuypera zpoza vápna k tyči.

"Rudí ďáblové" podle očekávání na svého soupeře po změně stran nalezli a začali ho jasně přehrávat. Výraznější příležitost sice přišla až po hodině hry, zato však byla rovnou gólová. Přetažený centr z rohového kopu doplachtil k Woutu Faesovi, jenž hlavou vracel před bránu, kde míč pohotovou tečí dopravil do sítě Trossard.

Ve zbylém průběhu se ještě Belgičané marně dožadovali pokutového kopu, žádnou gólovou šanci si už ovšem vypracovat nedokázali, a museli se tak spokojit s bodem. Itálie se pokusí na ztrátu zareagovat 14. října s Izraelem, zatímco hosté ve stejný den zabojují o první výhru s Francií.

Autor: Livesport.cz / Šimon Frodl

Komentáře (8)

Přidat komentář
Largo

Forza Italia

Reagovat
Pták Jebák

1:2

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

2:0

Reagovat
Pepesma

2:1

Reagovat
Pepesma

Pellegrini

"Roma icon sent off"

Reagovat
Truffaldino

On není žádný "Roma icon", polovina lidí v Římě ho neuznává. O to víc je nepochopitelné, že na něj Mou, DDR, Jurič i Spalletti spoléhají/li, přitom jednoho po druhém časem úspěšně potopí.

Reagovat
gocii

Tross

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele