Liga národů UEFA - Liga národů 2024/2025

Liga A - skupina 4, 1. kolo
05.09.2024 20:45 CET
2 : 0
(0:0)
Stadión:
Parken, Kodaň

Reportáž

Pierre-Emile Höjbjerg (© AFP)

Dánsko využilo přesilovku a Švýcarům dalo dvě branky

Kodaňský stadion Parken zažil první oslavné salvy, protože domácí Dánové na úvod své pouti Ligou národů porazili favorizované Švýcary. Ráz i tempo utkání hodně ovlivnil zkrat hostujícího obránce Elvediho, který se nechal předčasně vyloučit.

Dánové a Švýcaři předvedli hodně dramatický zážitek, protože kromě dvou branek jsme v zápase viděli plno žlutých karet a rovnou dvě karty červené, po jedné na každé straně. A přitom nic nenaznačovalo to, že bychom snad měli být svědky nějakého přílišného dramatu. Úvodní minuty se nesly v klidném až pomalém tempu, na první šanci jsme čekali až do 18. minuty. Ricardo Rodríguez našel hlavu kolegy Widmera a ten mohl hlavičkovat, zvolil si však špatné místo v bráně.

Ještě do konce první půle se dvakrát vpřed hnal robustní útočník Kasper Dolberg, jenže neuspěl ani v jednom případě. Nejprve přenechal míč spoluhráči, jenž mířil nepřesně. A poté nedokázal vyzrát na dobře zasahujícího brankáře Gregora Kobela, jenž si poradil i s následnou dorážkou.

Vše změnil až poločas druhý. Hned na jeho začátku totiž Nico Elvedi fauloval unikajícího Kaspera Dolberga. Sudí nejprve ukázal na penaltu, jenže pak výrok odvolal po zásahu VARu. Zákrok se stal totiž před pokutovým územím. Pro Švýcary to ale nebylo zlepšení, protože Elvedi zamezil Dolbergovi v jasné šanci, a dostal proto rovnou červenou kartu! Na dlouhou dobu to ovšem bylo jediné větší vzrušení.

Dánové evidentně nedokázali přesilovku využít. A když už dostali míč za brankovou čáru jako v případě Jonase Winda, sudí pískal ofsajd. A tak nastal čas pro nečekaného hrdinu. V 81. minutě se na plac dostal mladý univerzál Patrick Dorgu, naběhl si do vápna a převzal míč od Skova Olsena. Pak zacílil a po pár vteřinách na hřišti prostřelil brankáře Kobela!

To už bylo moc na Granita Xhaku, začala strkanici a během dalších tří minut dostal rovnou dvě žluté karty! Jen ze šaten tak sledoval, jak v nastaveném čase Pierre-Emile Højbjerg upravil zblízka na konečných 2:0.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele