Liga národů UEFA - Liga národů 2024/2025

Liga A - skupina 3, 3. kolo
11.10.2024 20:45 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Deniz Undav (© CHRISTIAN CHARISIUS / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

Undav dvěma góly zařídil výhru v Bosně, Němci neprohráli po 90 minutách už skoro rok

Německá reprezentace vyhrála ve třetím kole Ligy národů nad Bosnou a Hercegovinou 2:1. Hlavní hvězdou zápasu se stal útočník Stuttgartu Deniz Undav, jenž se prosadil dvakrát během prvního poločasu. Fotbalista s kurdskými kořeny tak pomohl Němcům k setrvání na čele elitní skupiny A3. Němci tak neprohráli po 90 minutách už od listopadu loňského roku, v soutěžních zápasech dokonce už od posledního MS před dvěma lety.

Bosna, která se nachází až na 75. místě světového žebříčku FIFA, se proti čtvrtfinalistům Eura 2024 těžko prosazovala. Pro Německo tak nebyl problém dostat se ještě během první půle do dvoubrankového vedení. Vše začalo tím, že Florian Wirtz nádherným přiťuknutím dokonale vybídl k zakončení Undava, jehož pokus z 12 metrů proletěl až za brankáře Bosny Nikolu Vasilje. Undav, který v šesti bundesligových zápasech vstřelil čtyři góly, přidal před přestávkou druhý přesný zásah večera, když hvězda Stuttgartu proměnila v gól dobře načasovanou přihrávku Maximiliana Mittelstädta z levého křídla.

Německo mělo zápas pevně pod kontrolou a ve druhé půli pokračovalo v tlaku, přičemž Mittelstädt neustále hrozil svými přihrávkami z levé strany. Neúnavný obránce si připsal asistenci na další gól Undava, který ve skluzu uklidil míč do sítě a přidal třetí gól Německa. Dlouhá kontrola videorozhodčím však nakonec odhalila, že hráč Stuttgartu byl v postavení mimo hru, a tak se hattricku nakonec nedočkal.

Nečekaná výpomoc od videa působila jako katalyzátor pro Bosnu, která 20 minut před koncem snížila na rozdíl jediného gólu. Hráči z Balkánu zahrozili ze vzduchu, kdy se ostřílený útočník Edin Džeko vyšplhal ze všech nejvýše a razantní hlavičkou usměrnil míč za záda Alexandera Nübela. Domácí se poté snažili vstřelit vytoužený druhý gól, ten ale nepřišel. A jelikož Maďarsko v dalším zápase skupiny bodovalo na své půdě s Nizozemskem po remíze 1:1, Bosna se propadla na dno tabulky. Naopak Němci i nadále drží první místo.

Autor: Livesport.cz / Anton Latuska

Komentáře (3)

Přidat komentář
Pták Jebák

0:3

Reagovat
Elmas

2:3

Reagovat
oli9

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele