hlavní fáze, 2. kolo
02.10.2024 21:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Christos Tzolis uprostřed spoluhráčů (© ERWIN SCHERIAU / APA / AFP)

Bruggy v duelu outsiderů přetlačily Sturm Graz a z Rakouska si odvážejí tři body

Bruggy si po porážce v úvodním kole spravily náladu a po bojovném výkonu porazily Sturm Graz, který v Lize mistrů prohrál už devět zápasů v řadě.

Sturm vyhrál v evropských pohárech jen pět z předchozích 25 domácích zápasů, a proto nebylo překvapením, že o přestávce již prohrával. Větším překvapením však byl způsob, jakým první gól padl. Christos Tzolis poslal míč z přímého kopu z velké dálky do pravého horního rohu branky Sturmu. Pro Bruggy to však bylo zasloužené vedení, nad rakouským soupeřem dominovaly po celé utkání.

Vzhledem k neutěšené bilanci v Merkur Areně Sturm věděl, že jeho ztráta může být brzy klidně ještě větší. Dvojí střídání, které manažer Christian Ilzer provedl po hodině hry, však změnilo ráz utkání. Jeden ze střídajících hráčů Tomi Horvat pálil pouze do rukavic Simona Mignoleta.

Blízko gólu byl také Tochi Chukwuani, ale jeho hlavička prolétla těsně vedle levé tyče. Od této chvíle rakouské mistry nadále trápila nedostatečná kvalita v útočné fázi, zatímco na opačném konci hřiště se křížná střela Michala Skórase vyhnula jak jeho spoluhráčům z Brugg, tak i břevnu branky Sturmu.

Štýrský celek nakonec zaznamenal první střelu na branku v soutěži díky Niklasu Geyrhoferovi, na body to ale nestačilo. Sturm tak má bilanci dvou porážek ze dvou zápasů a na první body musí nadále čekat.

Autor: Livesport.cz / Amos Murphy

Komentáře (6)

Přidat komentář
Bastaron

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Pepesma

1:2

Reagovat
DidusIneptus

2:1

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele