hlavní fáze, 2. kolo
02.10.2024 18:45 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Hráči Atalanty oslavují jednu z branek (© INA FASSBENDER / AFP)

Atalanta si proti Šachtaru s přehledem poradila, vítězství režíroval Lookman

Atalanta si v ligové fázi Ligy mistrů připsala první tři body do tabulky, když na neutrální půdě v německém Gelsenkirchenu přesvědčivě porazila Šachtar Doněck 3:0. Strůjcem výhry se stal Ademola Lookman, který na jeden gól přihrál a druhý sám vstřelil.

Atalanta vstupovala do zápasu s nelichotivou statistikou, jelikož od září roku 2021 nedokázala v milionářské soutěži zvítězit. Šňůru osmi zápasů bez zisku tří bodů tak chtěla napravit právě ve Veltins Areně, kde od začátku dominovala. Toto odhodlání bylo odměněno ve 21. minutě, kdy Lookmanův perfektní centr do šestnáctky zužitkoval zkušený stoper Berat Djimsiti.

Blízko ke zdvojnásobení náskoku byli hosté krátce poté, když střílel Lazar Samardžič, ale jeho pokus Dmytro Rižnyk skvěle vyrazil. Další obrovskou šanci měl Lookman, ale jeho krásnou střelu z voleje zastavilo pouze břevno. V další příležitosti se však hrdina finále Evropské ligy z minulé sezóny nemýlil a ve 44. minutě uklidil balon za Rižnyka.

I do druhého poločasu vstoupili lépe hosté a hned po třech minutách se opět měnilo skóre. Davide Zappacosta poslal povedený centr do vápna a letní posila Raoul Bellanova hlavou vstřelil svůj první gól za Atalantu. Ani po třetím gólu Atalanta nepolevila a pouze štěstí uchránilo Šachtar od většího debaklu, jelikož jej po pokusu Zappacosty opět zachránila branková konstrukce.

Atalanta tak díky své dominanci v první polovině zápasu mohla ve zbytku utkání sundat nohu z plynu a dokráčet si pro první tři body do tabulky. Naopak Šachtar se ani ve druhém utkání Ligy mistrů nedokázal prosadit, a pokud chce pomýšlet na postup do vyřazovacích fází, bude se muset hodně zlepšit.

Autor: Livesport.cz / Chris Heath

Komentáře (6)

Přidat komentář
Bastaron

1:2

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Pepesma

1:3

Reagovat
DidusIneptus

1:0

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele