hlavní fáze, 2. kolo
01.10.2024 18:45 CET
0 : 4
(0:1)

Reportáž

Oslavující Ludovic Ajorque a Abdallah Sima (© AFP)

Salcburk po Spartě dostal příděl i od Brestu. Úřadoval exslávista Sima

Hráči Salcburku vstup do Ligy mistrů vůbec nezvládají. V Praze na Letné prohráli v prvním kole 0:3 a reputaci si před vlastními fanoušky rozhodně nenapravili, jelikož schytali další výprask, tentokrát dokonce čtyřgólový. Výlet do Rakouska se obzvlášť povedl bývalému slávistovi Abdallahu Simovi, který Salcburk popravil dvěma góly.

První šance zápasu měli domácí. V 11. minutě se hlavička bránícího Juliena Le Cardinala odrazila od spoluhráče Edimilsona Fernandese, ale vlastní gól nakonec uznán nebyl, jelikož mu předcházelo ofsajdové postavení. O pár minut později se ke střelám dostali Amar Dedič a Karim Konaté, ani jeden z nich však branku netrefil.

Salcburk své šance neproměnil, a tak začal úřadovat hostující Brest. Ve 24. minutě našel Ludovic Ajorque přihrávkou zpoza vápna skvěle postaveného Simu, který otevřel skóre a prosadil se tak i ve druhém zápase milionářské soutěže. Šanci na vyrovnání měl Mads Bidstrup, z pokutového území ovšem vyslal jen velmi slabou střelu, se níž si Marco Bizot poradil.

Ve druhém poločase se hosté soustředili na brejkové situace a dařilo se jim to náramně. Salcburk sice obléhal branku Brestu, gól ale nevykouzlil, a tak se radoval znovu hostující celek. Střídající Mama Baldé se dokázal uvolnit, našel nabíhajícího Mahdiho Camaru a ten střelou do vzdálenějšího rohu zdvojnásobil vedení. Neuběhlo ani pět minut a domácí inkasovali potřetí. Odražený míč po střele Huga Magnettiho doklepl do sítě opět Sima.

Pomyslnou třešničku na dort přidal další střídající hráč, Mathias Pereira Lage. Doslova po pár sekundách od svého příchodu na hřiště z hranice pokutového území našel dolní roh branky domácích, a dokonal tak dílo zkázy. Salcburk se po další prohře a s hrozivým skóre 0:7 krčí v nejnižších patrech tabulky. Pokud chce ještě pomýšlet na postup, bude muset v dalších zápasech výrazně přidat.

Autor: Livesport.cz / Adam Clancy

Komentáře (13)

Přidat komentář
Bastaron

2:1

Reagovat
Elmas

3:1

Reagovat
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
Lukáš Krejzar

3:2

Reagovat
Pepesma

1:2

Reagovat
DidusIneptus

0:0

Reagovat
Spalovač šancí

0:4

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Simas92

Reagovat
Salfovic

Odvážnej tip

Reagovat
Jason_

Reagovat
eder

Solnohrad se posral...

Reagovat
Tomanatura

Jak pres kopirak ze zapasu se Spartou. Proste se neda hrat v CL takto utocne a s vysunutou obranou, pokud mas vsechny branici hraci s vyjimkou Dedice a vcetne brankare na urovni prumeru rakouske ligy. Ljinders teda masivni

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele