hlavní fáze, 2. kolo
01.10.2024 21:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Luuk De Jong ve sporu s klečícím Nunem Santosem (© NICOLAS TUCAT / AFP)

Sporting v závěru obral PSV o výhru, Portugalcům zůstává Eindhoven nadále zapovězený

PSV Eindhoven neudržel brzké vedení a ve druhém zápase ligové fáze Ligy mistrů remizoval na Philips Stadionu se Sportingem 1:1. Navzdory výsledku prodloužil nizozemský celek svou působivou sérii neporazitelnosti na domácím hřišti proti portugalským celků v tomto století.

Oba týmy ve svých ligových soutěžích ještě neprohrály, ale první kolo milionářské soutěže vyšlo jen jednomu z nich. Domácí prohráli s Juventusem 3:1, ale před zápasem proti Sportingu měli důvod k optimismu, protože v posledních dvou sezónách na svém stadionu v evropských soutěžích neprohráli. A od začátku vše nasvědčovalo tomu, že tato série bude pokračovat. V 15. minutě se ujali vedení, když Jerdy Schouten vstřelil svůj první gól v Lize mistrů poté, co si naběhl na přihrávku a z 25 metrů zamířil přesně do dolního rohu.

Sportingu, který v úvodním utkání vyhrál nad Lille, se naopak první poločas vůbec nevydařil. Hosté jen zřídka ohrožovali branku soupeře, a aby toho nebylo málo, byli nuceni po více půlhodině hry vystřídat svého klíčového obránce Ousmane Diomandeho. Druhý poločas začal stejně jako ten první a PSV mohlo zdvojnásobit svůj náskok, velké šance Ismaela Saibariho a Guuse Tila v úvodních pěti minutách druhého dějství však skončily těsně vedle.

Vysoký presink domácích dělal obraně Sportingu problémy i po hodině hry, kdy se Luuk de Jong skvěle uvolnil, míč ale poslal jen mimo tři tyče. Zato hosté potřebovali celých 70 minut, aby si vytvořili největší šanci zápasu, když Daniel Bragança vysunul Hidemasa Moritu, japonský záložník však ve velké šanci selhal.

Největší šanci ale zahodilo PSV, když obvykle spolehlivý Johan Bakayoko vystihl rozehrávku, obešel brankáře a následně trestuhodně netrefil prázdnou branku. Domácí za to draze zaplatili už o pár minut později, když se po sraženém centru Maximiliana Araúja prosadil Bragança. Navzdory chaotickému závěru zápasu se ani jeden z týmů už prosadit nedokázal a utkání tak skončilo remízou, která prodloužila neporazitelnost Sportingu v této sezoně na devět zápasů.

Autor: Livesport.cz / Hugo Filipe Martins

Komentáře (7)

Přidat komentář
Bastaron

2:2

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat
DidusIneptus

Reagovat
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
Lukáš Krejzar

2:0

Reagovat
Pepesma

1:2

Reagovat
DidusIneptus

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele