hlavní fáze, 1. kolo
18.09.2024 21:00 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Jamie Bynoe-Gittens (© AFP)

Bruggy opět Dortmundu nedaly ani gól, hosté uspěli díky zásahům anglického mladíka

Nuri Şahin si užil vítězný trenérský start na půdě Ligy mistrů, když jeho svěřenci především zásluhou dvou branek střídajícího Jamieho Bynoe-Gittense bez větších problémů zvítězili v Bruggách 3:0. Černožlutí si tak navíc proti tomuto belgickému soupeři připsali již páté po sobě jdoucí čisté konto.

Bruggy, které vyhrály pouze tři z předchozích 20 domácích zápasů milionářské soutěže, byly připraveny na obtížnou bitvu proti loňskému finalistovi. Těžkou výzvu ovšem Belgičané málem nenačali ideálně, když už ve čtvrté minutě míč z pravého křídla našel u vzdálenější tyče Donyella Malena. Ten se rozmýšlel, zda vystřelit, nebo nahrávat, ale nakonec jeho nevýrazná rána plachtila o centimetry vedle. Krátce nato Karim Adeyemi z dálky prověřil Simona Mignoleta.

Dortmund za Malenovu chybu málem draze zaplatil, protože po nepovedeném rohovém kopu se míč pohyboval v jejich pokutovém území, načež byl Gregor Kobel nucen zakročit proti tečované střele Gustafa Nilssona a Hugo Vetlesen následně asi ze tří metrů orazítkoval břevno. Borussia poté znovu převzala kontrolu nad průběhem zápasu, Adeyemiho v další nadějné příležitosti u bližší tyče ovšem vychytal Mignolet.

Poté, co Christosu Tzolisovi nebyla odpískána penalta, se řecký středopolař hned zkraje druhého dějství snažil prosadit ze vzduchu. Svou hlavičku po centru Joaquina Seise ale namířil jen vedle. Na druhé straně pálil Marcel Sabitzer po nepřímém volném kopu nízko a těsně vedle, a na severozápadě Belgie se tak i nadále netrpělivě čekalo na průlom ve skóre. V tušení, že by si mohl vybojovat první triumf v roli trenéra na půldě Ligy mistrů, provedl Şahin dvojí střídání a místo Malena nasadil Serhoua Guirassyho.

Bruggy se však nenechaly zastrašit a po rychlém protiútoku odcentroval Andreas Skov Olsen, načež Vetlesen vypálil a donutil Kobela k solidnímu zákroku. Po chvíli se štěstěna otočila na stranu těch méně připravených a v 78. minutě se hosté díky tomu dostali do vedení. Emre Can z hranice vápna vybídl Bynoe-Gittense, ten z těžkého úhlu vypálil a díky teči jednoho z obránců otevřel skóre.

Mladý Angličan se ovšem s jedním gólem nespokojil a poté, co o chvíli později překonal dva obránce a vypálil přesně do pravého rohu, mohl se radovat podruhé. Bruggy prohrály šest z posledních deseti domácích zápasů proti německým soupeřům, přičemž výsledek byl o to bolestivější, že v posledních vteřinách utkání byla nařízena penalta za faul na Guirassyho, který sám z puntíku završil střelecký účet večera.

Autor: Livesport.cz / Tamhas Woods

Komentáře (5)

Přidat komentář
Bastaron

2:3

Reagovat
John Obi Mikel

0:2

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat
Pepesma

1:3

Reagovat
Moshe Dajan

proč víc nehraje Bajer? čekal jsem, že v současném Dortmundu bude hrát jasný základ

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele