hlavní fáze, 2. kolo
01.10.2024 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Victor Boniface u míče v utkání proti AC Milán (© Pau BARRENA / AFP)

Leverkusen zvítězil v Lize mistrů i podruhé. Hubenou výhru nad AC trefil Boniface

Bayer Leverkusen ukončil pětizápasovou domácí sérii bez výhry proti italským soupeřům, když zdolal AC Milán 1:0. Vítězství zařídil nadvakrát nigerijský ostrostřelec Victor Boniface, první gól domácích totiž neplatil pro ofsajd. Hosté z Milána po prohře s Liverpoolem nezvládli ani zápas v Leverkusenu a na postup z elitní osmičky mohou pomalu zapomenout. Patrik Schick i Matěj Kovář sledovali celé utkání z lavičky náhradníků.

První poločas se nesl ve znamení hostujícího brankáře Mikea Maignana, který domácí útočníky přiváděl k šílenství. Aktivní Leverkusen si tvořil šance a byl lepším týmem. Hned v úvodní pětiminutovce ale francouzský gólman zlikvidoval slibné šance Bonifaceho i Piera Hincapiého. Ve 21. minutě dostal sice Boniface míč za Maignanova záda, Jeremie Frimpong ale při zakládání akce stál v ofsajdu, a tak se ani teď skóre neměnilo.

Po změně stran už ovšem VAR Italům pomoci nemohl. Aleix García přesným centrem našel Alejandra Grimalda, který sklepl pro Frimponga. Nizozemcovu střelu Maignan sice ještě vyškrábl, na dorážku Bonifaceho už byl krátký a domácí se dostali do zaslouženého vedení.

Po vstřelné brance se do hry dostali i hosté. Pokus o vyrovnání Tijjaniho Reijnderse ovšem vytěsnil Lukáš Hradecký. Blízko kuriózního gólu bylo AC při Hradeckého pokusu o odkopnutí balonu. Domácí brankář nastřelil blízko stojícího Álvara Moratu a od něj se míč odrazil do břevna.

Ještě jednou brankovou konstrukci trefil v závěru Theo Hernández, ale ani při dorážce Moraty se hosté vyrovnání nedočkali. Bayer Leverkusen udržel těsný výsledek až do konce a po dominantní výhře nad Feyenoordem se raduje i ve druhém kole. Dvě výhry a dvě čistá konta ho navíc vystřelily až na třetí místo tabulky.

Autor: Livesport.cz / Ryan Fisher

Komentáře (19)

Přidat komentář
Bastaron

3:1

Reagovat
Werkrider

Po AS a Atalantě další souboj s Italským fotbalem. Nemůžu říct, že bych si byl jistý tím favorizováním Leverkusenu, obrana strašně z formy. Dva góly dostaneme, dva snad dáme. 2:2

Reagovat
Pharrell

Ti Italové na vás celkem umí no .

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat
Pepik1212

AC Milán dá gól-a toto je spíše přání AC Milán win ????

Reagovat
John Obi Mikel

3:1

Reagovat
Lukáš Krejzar

0:1

Reagovat
Pharrell

1:1 1:2

Reagovat
Savi

4:4

Reagovat
772jozef

0:0

Reagovat
Roberto Baggio

0:2

Reagovat
Pepesma

1:2

Reagovat
DidusIneptus

Fandím Bayeru, ale těsně prohraje 2:3. Kéž bych se mýlil.

Reagovat
Werkrider

Já si až teď všiml, že vlastně hrajeme proti béčku Chelsea.

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
Truffaldino

Tohle musí AC uhrát na remízu.

Reagovat
Werkrider

První poločas hodně dobrý Leverkusen, v tom druhém AC přidalo, podržel nás brankář, trocha štěstí i sudí tam mohl dva tři zákroky kolem vápna odpískat a neudělal to. V půli jsem spílal, že nevedeme 3:0, nakonec jsem byl rád za 3 body.

Reagovat
Salfovic

Jestli bude před Schickem dostávat přednost i ten čokl, tak si letos moc nezahraje.

Reagovat
Morgue

To byl zase trapas...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele