základní skupiny - skupina C, 6. kolo
09.12.2014 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Leverkusen v Lisabonu pouze remizoval a přišel o první místo

Bayer Leverkusen sice do posledního kola vstupoval coby vedoucí celek skupiny C, nakonec se však na půdě Benfiky musel spokojit s bezbrankovou remízou a pustil tak do čela Monaco. Svěřenci Rogera Schmidta tak mohou v osmifinále očekávat těžšího soupeře, Benfica končí poslední a s Evropou se loučí..

Portugalci už před výkopem věděli, že jejich pouť milionářskou soutěží je u konce, přesto však prováhali možnost alespoň se rozloučit s domácím publikem vítězně - a to i přesto, že Lima trefil v úvodu břevno a hosté nakonec po vyloučení Ömera Topraka dohrávali v deseti. Je sice nutno říci, že kouč Jorge Jesús vyslal do boje poměrně silně obměněný tým, nicméně mladíci v domácích dresech jasně ukázali, jak se bojuje o místo v sestavě.

Po dvanácti minutách z toho mohla být vedoucí branka - Ola John předvedl skvělou individuální akci na levém křídle, obehrál Roberta Hilbert a nacentroval do vápna. Gólman Bernd Leno si sice na míč sáhl, vyrazil jej však pouze k nohám připraveného Limy, který před úplně prázdnou bránou nepochopitelně nastřelil břevno.

Také hostující kouč Roger Schmidt udělal ve své jedenáctce řadu změn (víkendovou ligovou porážku s Bayernem "přežila" pouze pětice hráčů), v tomto případě to však potřebný efekt nemělo. Zejména obránce Lisandro López působil sebejistým dojmem a držel nebezpečného protivníka na uzdě. Na druhé straně se v závěru první půle utrhl opět Lima, který pálil vedle, zatímco domácí gólman Artur si poprvé sáhl na míč až po neškodné střele Josipa Drmiće.

Po změně stran jej prověřil i Calhanoglu, ani jeho rána však po gólu nevolala. Leverkusen se nicméně s přibývajícími minutami zlepšoval a začal tlačit. Drmićovu nepříjemnou ránu skvěle zblokoval Lisandro, v další slibné pozici zase neuspěl Hilbert. Když se Schmidt dozvěděl, že Monaco proti Zenitu vede, poslal na hřiště svého letošního nejlepšího střelce Sona Heung-Mina, dnes však Bayeru evidentně nebylo přáno.

Když už některý z hostujících hráčů dokázal vypálit, jako v závěru Karim Bellarabi, narazil na pozorného Artura. Naopak Benfica mohla ještě v závěru sama zvítězit, kdyby se Césarova hlavička vešla mezi tři tyče. Vyloučení Topraka, který inkasoval dvě žluté karty, pak jenom podtrhlo smolný večer pro Schmidtův tým.

Autor: Dominik Zezula / uefa.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
vanGomm

Leverkusen má postup v kapse,takže zkusím tipnout za 1.Jinak je to takový zápas,kde může být cokoliv,protože už vlastně zas tak o nic nejde.

Reagovat
Tomtaf

3:0

Reagovat
Infernoqt

1:1

Reagovat
johnik

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Leverkusen si chce udržet první místo a Benfika hraje s B týmem = 0:2

Reagovat
Benfica

verím vo víťaznú dernieru.. a tajné želanie je že uvidím hrať jedného z dvojice Teixeira, Guedes

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
johnn

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1

Reagovat
smazaný uživatel

Leno- Boenich, Spahič, Toprak, Hilbert- Rolfes, Castro- Kruse, Calhanoglu, Son- Drmic

Konečne nejaká rotácia od Schmidta, Bender so Sonom na lavičke a Drmič v základe...bolo by ale dobre vyhrať, je obrovský rozdiel ísť do osemfinále z prvého a z druhého miesta...obrovská škoda tých dvoch totálne hlúpych prehier s Monakom, dnes už sa nemuselo hrať o nič

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele