základní skupiny - skupina B
14.09.2010 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Olympique Lyon - Schalke 04 1:0

Olympique byl v celém zápase jasně lepším a dominantnějším mužstvem, které si zasloužilo vyhrát. Pro hosty je výsledek 0:1 ještě hodně mírný a krize v Schalke tak pokračuje i po dnešku.

Pro Schalke byl tenhle zápas mimořádně důležitý. V lize má po třech kolech nula bodů, obměna Felixa Magatha zatím vůbec nefunguje a někteří fanoušci už žádají rezignaci hlavního kouče. Fotbalisté německého klubu do utkání také vlétli s hodně velkým elánem. V 11. minutě obrana Lyonu zapomněla na Farfana, jehož vynikající střelu zlikvidoval Hugo Lloris. To však byla jediná akce, kterou Schalke předvedlo, poté už převzal taktovku domácí Lyon a hned z první větší šance skóroval. Po rychlé akci otevřel skóre brazilský fotbalista Bastos. Tenhle moment dodal Lyonu hodně potřebnou jistotu.

O deset minut později měl možnost vyrovnat bývalý kanonýr Realu Raúl, ale jeho střelu z vápna fantasticky vytáhl Hugo Lloris. Špatný moment pro hosty přišel v 38. minutě. Höwedes šel do souboje s Briandem, kterého lehce zasáhl kopačkou do břicha a hlavní sudí neváhal, když okamžitě vytáhl červenou kartu. Navíc krátce před poločasem si skvěle se Sarpeiem poradil Gourcuff a jeho střela letěla jen těsně nad břevnem hostující branky.

Druhý poločas se odehrával zejména mezi šestnáctkami, v případě, že se jedno z mužstev dostalo do střelecké pozice, zasáhl jeden z brankářů. V 67. minutě měli další obrovskou šanci domácí, po kombinaci po ose Gourcuff-Bastos se míč dostal až k Lisandru Lopezovi, který bohužel pro Lyon branku netrefil.

Čekalo se, že to bude spíše Schalke, kdo se bude ke konci utkání tlačit dopředu, ale to se nestalo. Naopak domácí zvyšovali svou aktivitu, aby nebyli potrestáni. Navíc v závěrečných minutách měl ještě dvě skvělé šance Lopez, ale ani jednu branku Manuela Neuera netrefil, a tak se Lyon radoval z vítězství 1:0.

Autor: Michael Künzel

Komentáře (30)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Lyon ma zkusenosti s LM...v lize maji pomaly start..kazdopadne bych Shalke nepodcenoval...mozna obe muzstva daji gol

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

jadro Shalke ostalo pokope a za posledne dve sezony Shalke dostalo v priemere len 0.9 góla na zápas a kedze sa v útoku poslilnili maximálne tak verím že zlá forma Lyonu a nemohúcnost celého francuzkeho futbalo sa prejavý a SHALKE to v pohode zvládne, kurz je dar 4.36 nakladám

Reagovat
klvana

Jaká nemohoucnost celého francouzského fotbalu? 3:0 pro Gones.

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Mircu5

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

ja myslim že vyhraje lyon schalke tuhle sezonu hraje hovno a po třech kolech nemecke ligi nema ani bod a lyon hraje lip

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Tomtaf

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Lyon ve Francii zatim moc nezáří, ale co předvádí zatim Schalke je katastrofa... i přes to, že je mi tenhle klub velice sympatickej tak bohužel na Lyon to stačit nebude... 1:0

Reagovat
Lorcan

2:0 (Lisandro, Gourcuff)

Reagovat
Murtago

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tady očekávám podle aktuální formy obou týmů souboj slepý s hluchým

Reagovat
sajty

i kdyz v lize hrajeme kulove,tak v lize mistru jsme vzdycky uplne jiny tym a dokazeme predvest slusny vykon.Puel konecne dostal rozum a prestal strkat Toulalana na stopera.navic se vratil zraneny Lopez,tudiz jsem dnes optimista a verim v nasi vyhru 2:0.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

dal jsem výhru Lyonu. Mizérie Schalke bude ještě pokračovat.

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Místo Moritze Jurado a byla by to dobrá sestava. Bez něj pochybuju, že něco vymyslí. I když s Farfánem to zase bude vypadat jinak než zápas s Hoffe

Reagovat
Arne

Je tam ten Deac, tak ať se předvede... Moritz podle všeho bude hrát pravého beka.

Jinak sestava Lyonu vypadá dost dobře, s Gourcuffem a Pjanićem v sestavě se Frankiemu splnil sen.

Reagovat
smazaný uživatel

Moritz na pravém bekovi není tak nejhorší (protože ho Magath postavil i na DM ) , ale Matip mi proti Hoffe nepřišel špatný. Rozhodně neočekávám výhru, ale snad překvapí a třeba remízu ukopou. Magath umí být nevyzpytatelný i v dobrém smyslu slova

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

Opět chyba v obraně...

Reagovat
Arne

Co vyvedl Höwi?

Reagovat
smazaný uživatel

Šlapák, ale děsnej do hrudníku skoro na polovině hříště. Nevím co blbnul

Reagovat
smazaný uživatel

S touhle obranou nedostat branku Dobře Lyon

Reagovat
smazaný uživatel

Proti Schalke v deseti?

Reagovat
Langi

nechápu narážky na obranu...myslím že tahle čtyřka si na hřišti dcl rozuměla

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší souhrn na ČT - Moritz, nástupce Rafinhy. Jsem se aspoň zasmál

Reagovat
Arne

I ty narážky na Gazprom a finance... Celej ten komentář byl na pár facek.

Reagovat
Godwinson

Ze sestřihu to vypadalo všelijak. Hugo zase parádní zákroky, naopak chudák Neuer, za tímhle chytat ... brr

Reagovat
klvana

Na co obrana? Když máte takového vynikajícího brankáře, tak to stačí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele