3. kolo
26.08.2024 21:30 CET
4 : 3
(1:2)

Reportáž

Dani Parejo (© AFP)

Villarreal táhne vítěznou šňůru na úkor Celty, sedmigólový trhák rozsekl Parejo

Celta ve třetím kole LaLigy poprvé ztratila body, když na hřišti Villarrealu prohrála 3:4. Žlutá ponorka doma celek z Viga porazila počtvrté v řadě. O jejím triumfu rozhodl v posledních vteřinách hry 35letý veterán Dani Parejo, který zvládl dorazit balon do sítě po neproměněné penaltě.

Claudio Giráldez se stal prvním manažerem Celty od přelomu století, který v úvodních sedmi domácích zápasech LaLigy neprohrál, a po pátečním vítězství nad Valencií cestoval se svými svěřenci do Villarrealu plný sebevědomí. To se jim vrátilo hned ve 12. minutě, kdy Borja Iglesias po dobré práci Alfonsa Gonzáleze vstřelil svůj první gól za klub.

Žlutá ponorka se snažila z brzkého direktu oklepat. První pokus o odpověď v podání Álexe Baeny ale zmařil Iván Villar. Gólman Celty však chvíli nato nezmohl nic proti hlavičce Sergiho Cardony, jemuž balon předložil Gerard Moreno. V zápase, který se hrál ve vysokém tempu od začátku do konce, se poté znovu ujala vedení Celta. Té se ještě před koncem první půle povedlo skórovat, když Óscar Mingueza skvěle vystřelil zhruba ze 30 metrů z volného přímého kopu a balon poslal přesně do vzdálenějšího rohu brány Diega Condeho.

Villarreal se nicméně po přestávce díky dvěma gólům v rychlém sledu dostal do vedení. Po hodině hry se dočkal vyrovnání zásluhou střídajícího Thierna Barryho a jen čtyři minuty nato si míč do vlastní sítě nechtěně sklepl brazilský záložník Jailson. Poté, co se domácí poprvé v zápase ujali vedení, to vypadalo, že už si vedení pohlídají. Jenže na prahu 80. minuty byla Celta odměněna za svoji aktivitu. Znovu vyrovnat stav duelu se hlavou podařilo obránci Carlu Starfeltovi.

Když už se zdálo, že se týmy rozejdou smírně, došlo v závěru osmiminutového nastavení ke zvratu. Barry byl totiž faulován v pokutovém území, a sudí tak nařídil penaltu. Její exekuce se ujal velezkušený záložník Parejo. Ten sice napoprvé soupeřova brankáře nepřekonal, avšak odražený míč zvládl dorazit do sítě. Tím alespoň dočasně poslal Villarreal na vrchol ligové tabulky.

Autor: Livesport.cz / Danny Clark

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele