1. kolo
19.08.2024 21:30 CET
2 : 2
(2:2)

Reportáž

Alexander Sörloth (© Atlético Madrid)

Čtyřgólová kanonáda v první půli rozhodla o remíze mezi Villarrealem a Atlétikem

Čtyři góly v prvním poločase rozhodly o tom, že bitva Villarrealu s Atlétikem Madrid v prvním kole La Ligy nabídla remízu 2:2. Zajímavé je, že toto skóre na výsledkové tabuli svítilo potřetí z předešlých čtyř vzájemných duelů na půdě Žluté ponorky.

Pomalu se rozjíždějící zápas nabídl první vzrušení po necelé čtvrthodině, ale ani jedna z akcí Diega Llorenteho ke gólu nevedla. Po té první se k hlavičce dostal Samuel Lino, ale debutujícího brankáře Villarrealu Diega Condeho nepřekonal. Brzy poté dostal míč do sítě po pasu Llorenteho Reinildo Mandava, ale radost mu zkazil odmávaný a odpískaný ofsajd.

Úvodní trefy se tak dočkali domácí. Postaral se o ni Arnaut Danjuma, který si poradil s bránícím Axelem Witselm a z dálky napálil míč do šibenice. Vedení domácím však vydrželo velmi krátce. Llorente vzal tentokráte věci do vlastních rukou a po kombinaci s Antoinem Griezmannem hned po rozehrávce upravil na 1:1.

Utkání mělo spád a další brance byl blízko Lino, ale po Kokeho přihrávce ve 35. minutě orazítkoval jen tyč. Po známém nedáš dostaneš, udeřilo Atlético. Po rohu Villarrealu chyboval Jan Oblak, který špatně odhadl centr a míč vyrazil jen do Kokeho, od něhož se odrazil do branky. Ve Villarrealu moc dobře ví, čeho je Alexander Sörloth schopen, a po většinu první půle ho při jeho návratu na Estadio de la Cerámica domácí precizně hlídali. V poslední minutě prvního poločasu se jim to ale nepovedlo. Zkušený útočník se prosadil hlavou po přihrávce Pabla Barriose a vyrovnal.

Diego Simeone se o přestávce rozhodl pro střídání, ale přesto to byli domácí, kdo měl první šanci druhého poločasu. Avšak Baena po hodině hry rozvlnil jen boční síť. V 78. minutě si odbyl debut v červenobílém dresu Julián Álvarez a krátce poté se na hřišti v dresu Villarrealu objevil i Ayoze Pérez. Ani jeden z nich však nedokázal s výsledkem nic udělat. Nejblíže brance měl nakonec další debutant v dresu Žluté ponorky Nicolas Pépé, jehož trestnému kopu z 82. minuty moc nechybělo.

Autor: Livesport.cz / Mark Strange

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele