4. kolo
31.08.2024 21:30 CET
1 : 1
(1:1)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Hugo Duro (© AFP)

Valencia ani napočtvrté nezvítězila. Doma se Žlutou ponorkou pouze remizovala

Valencia získala první bod v sezoně, přesto zůstává na dně tabulky La Ligy, když doma remizovala v Derbi de la Comunitat 1:1 s Villarrealem. Ten je v sezoně 2024/25 i nadále neporažen.

Poté, co Valencia uprostřed týdne neuspěla v Bilbau, chtěla na Estadio Mestalla konečně bodovat a ve 13. minutě si vytvořila první střelecký pokus. S kličkou Huga Dura si však Diego Conde snadno poradil. Další tlak domácích byl odměněn v polovině první půle, kdy rohový kop Valencie od bližší tyče protečoval Pape Gueye přímo k nekrytému Durovi, který se prosadil podruhé v sezoně.

Villarreal nastoupil do zápasu s osmi góly v úvodních třech zápasech, ale v úvodních 45 minutách vypadal jako stín svého obvyklého já a až do 45. minuty nevystřelil na branku. První přesná rána mu však stačila k vyrovnání, když Santi Comesaňa našel na hranici pokutového území Ayozeho Péreze, jehož rána se odrazila od kolene Cristhiana Mosquery a skončila až za Giorgim Mamardašvilim.

Tento gól nastartoval motor Žluté ponorky, která lépe vstoupila do druhého poločasu a během prvních 10 minut druhé části byla blízko k tomu, aby se ujala vedení. Ilias Akhomach si naběhl na centr Thierna Barryho, ale jeho pokus zblízka zmařil Mamardašvili a následné střely Yeremyho Pina a Sergiho Cardony byly zblokovány.

Když zápas vstoupil do své závěrečné čtvrtiny, Villarreal si zkomplikoval situaci poté, co Gueye špatně dohrál Andrého Almeidu, za což obdržel druhou žlutou kartu, a zápas tak pro něj předčasně skončil. Los Ches málem využili výhodu během dvou minut, když se centr Dimitriho Foulquiera dostal až k Luisi Riojovi, který vypustil ránu, jež se však odrazila od tyče a šla mimo.

Rioja, Rafa Mir a Sergi Canos pokračovali v ostřelování branky hostů, ale svěřenci Rubéna Baraja nedokázali šance proměnit. Netopýři tak nyní nevyhráli už 11 ligových zápasů v řadě. Naopak Villarreal sklidil venkovní bod z derby teprve podruhé od své poslední výhry ve Valencii v roce 2017, a udržel si tak neporazitelnost na začátku nové sezony.

Autor: Livesport.cz / Anthony Tomas

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele