6. kolo
21.09.2024 18:30 CET
2 : 0
(0:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Luis Rioja (© AFP)

Valencia zaskočila Krejčího Gironu a připsala si první vítězství v aktuální sezoně

Valencia v šestém kole španělské La Ligy dokázala vybojovat první vítězství v sezoně, když porazila Gironu 2:0. Ladislav Krejčí v nejvyšší španělské soutěži poprvé odehrál v obraně katalánského klubu celé utkání.

Valencia, která je šestinásobným mistrem La Ligy, začala sezonu se ziskem pouhého jednoho bodu z úvodních pěti zápasů. Girona se naopak snažila navázat na skvělou minulou sezonu, díky níž získala účast v Lize mistrů.

Navzdory rozdílné formě byl úvod utkání vyrovnaný, ani jedno mužstvo nechtělo čekat a oba soupeři se snažili o brzký gól. První šance se však urodila až po téměř 20 minutách hry, kdy Bojan Miovski na hranici pokutového území zblokoval hlavičku. V dalším průběhu poločasu se začalo hrát opatrněji a tempo hry se zpomalilo. Nejblíže ke vstřelení branky byl Diego López, který to zkoušel z hranice pokutového území, ale španělský záložník svůj pokus poslal nad břevno.

První poločas nepřinesl jedinou střelu na branku a mnozí doufali, že se to po návratu ze šaten změní. První pokus mezi tři tyče si připsal Arnaut Danjuma. Nizozemský útočník si naběhl na dlouhý pas a pohotově vypálil, brankář Valencia si ale s jeho šancí poradil a udržel bezbrankový stav. Když už se zdálo, že Girona převezme otěže zápasu, dostala se do vedení Valencia. Luis Rioja sebral míč na polovině hostů a než stačil kdokoli zareagovat, vypálil z 30 metrů a překonal Paula Gazzanigu. Druhý gól o dvě minuty přidal Dani Gómez, když dostal míč na hranici pokutového území a zvýšil vedení domácích.

Girona se ještě pokusila o zkorigování stavu, ale výsledek utkání se již nezměnil a hosté si tak připisují další porážku, která je ponechává na 13. místě. Valencia se po výhře posunula na 18. příčku a na svého soupeře ztrácí pouhé tři body.

Autor: Livesport.cz / Gregor Hynds

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele