1. kolo
17.08.2024 21:30 CET
1 : 2
(1:1)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Robert Lewandowski (© AFP)

Lewandowski gólově orámoval poločasovou pauzu a nasměroval Barcelonu k první výhře

Barcelona zahájila La Ligu vítězstvím, když během tří minut vstřelila dva góly a na Estadio de Mestalla zvítězila 2:1 nad Valencií. Obě trefy, které rozdělila poločasová pauza, zaznamenal Robert Lewandowski.

Hostující Barcelona začala aktivně a Lamine Yamal, vítěz mistrovství Evropy 2024, se odhodlal ke střele z dálky, jejíž trajektorii změnila teč Alejandra Baldeho, Giorgi Mamardašvili ale balon zvládl vyrazit. Gruzínský hráč nastoupil navzdory silnému vábení Liverpoolu a byl pro svůj celek znovu oporou.

Na druhé straně se začala prosazovat dvojice Rafa Mir a Hugo Duro, pokus druhého jmenovaného z 15. minuty ale zamířil vedle. Krátce před poločasem se ale již Duro prosadil, když hlavou překonal Marca-Andrého Ter Stegena.

Zdálo se, že domácí půjdou do přestávky ve vedení, ale pět nastavených minut způsobilo své. Lewandowski využil přidaného času, když posledním kopem poločasu vyrovnal po Yamalově centru. Svěřenci Hansiho Flicka dokonali obrat tři minuty po přestávce, když Christhian Mosquera fauloval Raphinhu v pokutovém území. K penaltě se postavil Lewandowski a klinickou střelou překonal Mamardašviliho.

Mosquera si později napravil reputaci, jelikož zablokoval pokus Lewandovského, čímž odmítl jeho hattrick. Pedri byl blízko gólu pět minut před koncem, když jeho dalekonosný pokus prosvištěl těsně vedle. Los Che, povzbuzováni vášnivou domácí podporou, se sice snažili o vyrovnání, ale Blaugranas si vítězství v úvodním kole pohlídali.

Autor: Livesport.cz / Mark Strange

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele