7. kolo
24.09.2024 19:00 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Mestalla (© AFP)

Osasuna udržela střelce Valencie na uzdě a odvezla si cenný bod

Týmy Valencie a Osasuny se v sedmém kole LaLigy na Mestalle rozešly bez gólů, což znamená, že Pamplona má z předchozích 18 venkovních zápasů nejvyšší španělské soutěže na kontě pouze stále jen tři výhry.

Domácí zaznamenali nejhorší vstup do sezony za posledních 25 let, když z úvodních šesti ligových zápasů získali pouhé čtyři body. Střetli se s týmem Los Rojillos, který měl na kontě již 10 bodů a v předchozích čtyřech návštěvách na Mestalle pouze jednou prohrál. Byli to ovšem Los Ches, kdo si vypracoval první příležitost, když Pepeluův pohledný volej letěl mimo. Poněkud utlumené dění na hřišti náhle ožilo, když Dani Gómez upadl v pokutovém území po srážce se Sergiem Herrerou, nicméně rozhodčí Miguel Angel Ortiz Arias se nenechal rozhodit penaltu neodpískal.

Na druhé straně měl Giorgi Mamardashvili také štěstí, že sám nezpůsobil pokutový kop, když při pokusu o odkop uklouzl a vzal s sebou kotník Raúla Garcíi. V závěru prvního poločasu se zdálo, že Los Ches budou mít větší šanci prolomit nerozhodný stav, ale oba týmy se do konce poločasu zmohly pouze na jednu střelu na branku.

Po přestávce se tempo zápasu zvýšilo a Herrera musel být ve střehu, aby u bližší tyče nohama zmařil pokus Andrého Almeidy. Osasuna se sama snažila prolomit nerozhodný stav, ale svěřenci Vicenteho Morena neměli dostatečnou kvalitu, aby Mamardashviliho výrazněji potrápili. Los Ches se podařilo skórovat v každém z posledních 20 setkání s Osasunou ve všech soutěžích, ale sami postrádali přesnost, aby v této pozoruhodné statistice pokračovali i tentokrát. Ante Budimir mohl v závěru utkání rozhodnout o výhře hostů, ale chorvatský reprezentant po lákavé přihrávce Moie Gómeze zamířil nad.

Nakonec se body dělily, takže Barajaovi svěřenci mají na kontě jedinou výhru ze sedmi ligových zápasů, zatímco Osasuna odjíždí s bodem a cenným čistým kontem poté, co v předchozích dvou venkovních zápasech inkasovala sedm branek.

Autor: Livesport.cz / James Hilsum

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele