1. kolo
16.08.2024 21:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Sandro Ramírez (© AFP)

Las Palmas a Sevilla se po vlastních gólech na obou stranách rozešly smírně 2:2

Sevilla si po téměř ostudném 14. místě z předchozí sezony představovala dozajista jiný start. Las Palmas dokázalo dvakrát vyrovnat proti týmu z hlavního města Andalusie a do nového ročníku vstoupilo nadějnou remízou s favoritem.

Ačkoli se Las Palmas ve své první sezóně v nejvyšší soutěži vyhnulo sestupu, jeho tažení španělskou ligou skončilo propadem a čtrnáctizápasová série bez vítězství nakonec znamenala konec trenéra Garcíi Pimienty. Právě Pimienta se ujal hostujícího celku, a tak byl zápas o něco pikantnější. Pimientův nový tým se dostal do vedení jako první poté, co obránce domácích Álex Suárez vlastní nohou nešťastně srazil míč za záda bezmocného Jaspera Cillessena.

Ještě do poločasu však domácí stihli odpovědět. Napoprvé Oliver McBurnie gólmana Sevilly Örjana Nylanda neprostřelil, napodruhé už ano s přispěním dalšího smolaře Tanguye Nianzoua, který si McBurnieho pokus o přihrávku poslal do vlastní brány.

Ve druhém poločase už diváci vlastní gól neviděli, o góly jako takové ovšem ochuzeni nebyli. Isaac Romero milimetrově přesnou přihrávkou našel Juanla Sancheze, a ten z bezprostřední blízkosti znovu dostal do vedení hostující celek. Tentokrát se z něj Sevillští těšili ještě kratší dobu, jelikož už po deseti minutách si střídající Sandro Ramírez naběhl na průnikový míč Javiera Muňoze a domácí opět srovnali krok.

V závěru pak brankář Cillessen domácí několikrát podržel a utkání skončilo remízou. Las Palmas tak ukončilo sedmizápasovou sérii porážek se svým soupeřem.

Autor: Livesport.cz / Akhil Fisher

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele