7. kolo
26.09.2024 19:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Manuel Pellegrini (© AFP)

Ve formě hrající Lo Celso znovu udeřil, Betis i tak získal proti Las Palmas jen bod

Betis v sedmém kole LaLigy remizoval na hřišti Las Palmas 1:1. Neúspěšný start do nového ročníku španělské nejvyšší soutěže pro svěřence Manuela Pellegriniho tak pokračoval i proti celku, který byl uprostřed více než 20 zápasů dlouhé série bez výhry. Alespoň bod zařídil hostům v nastavení první půle Giovani Lo Celso, jenž se v posledních třech utkáních prosadil již počtvrté.

Las Palmas, které stále čeká na první vítězství v sezoně, začalo v prvním poločase s Betisem pozitivně. V centru dění byl Alberto Moleiro, který už po deseti minutách hry vstřelil svůj druhý ligový gól v sezoně. Moleirova střela z úhlu z bezprostřední blízkosti nedala Ruimu Silvovi šanci na zákrok.

Nebylo však překvapením, že tým, který v této sezoně dosud nedokázal udržet čisté konto, inkasoval těsně před odchodem do kabin. Střelcem byl Lo Celso, záložník Betisu však musel děkovat spoluhráči Assanemu Diaovi, který vyzrál na ofsajdovou past a následně pro svého kolegu přichystal míč na zlatém podnose.

Po vyrovnání se očekávalo, že Betis přidá plyn a převezme kontrolu nad zápasem. Opak byl pravdou a dominovat začali domácí, brzdila je ale kombinace špatného zakončení a důrazné obrany hostů. Johnny Cardoso si měl při hlavičce z bezprostřední blízkosti počínat lépe, zatímco na druhé straně kvalitě zakončoval žolík Cédric Bakambu a donutil brankáře Jaspera Cillessena k zákroku.

Bakambuovo podráždění se v závěru utkání vystupňovalo, když trefil jen břevno při ambiciózním pokusu z dálky. Hráči Las Palmas museli nakonec být rádi za získaný bod, vzhledem k tomu, že do střetnutí šli jako jasní outsideři. Opak se dá říci o Betisu, který po tomto střetnutí nevylepšil bídnou statistiku pouhých dvou výher v LaLize.

Autor: Livesport.cz / Jon Radcliffe

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele