5. kolo
15.09.2024 18:30 CET
2 : 3
(0:2)

Reportáž

Iñaki Williams (© AFP)

Bratři Williamsovi znovu úřadovali. Athletic Club navzdory vyloučení zdolal Las Palmas

Athletic Club zvítězil v pátém kole La Ligy na hřišti Las Palmas 3:2. Nebojácnou přestřelku dirigoval na straně hostů Iňaki Williams, jenž přihrál na všechny tři zásahy svého týmu. Jeden z nich obstaral jeho bratr Nico, jenž v baskickém klubu nedávno prodloužil smlouvu poté, co o něj silně usilovala Barcelona.

Hráči Las Palmas zažili žalostný začátek sezony, zatím totiž nevyhráli. Ani vstup do utkání s Bilbaem se jim nevydařil, již v sedmé minutě totiž Oihan Sancet potvrdil střeleckou formu a zevnitř vápna vsítil již třetí branku v nové sezoně.

Athletic prožil svůj nejhorší vstup do La Ligy za poslední čtyři ročníky, nebyl tak po brzké trefě připraven usnout na vavřínech. Povedená kombinace mezi bratry Williamsovými s blížící se půlhodinou hry znamenala, že mladší Nico načal krásnou střelou k tyči svůj gólový účet v této sezoně. Jednalo se o jubilejní 10. případ, kdy se tito dva spolu přímo podíleli na brance. Předchozích devět přišlo v utkáních, které Bilbao nakonec vyhrálo, což hostům před odchodem do kabin zlepšilo náladu o něco více.

Netrvalo to však dlouho a ve druhém poločase se nálada změnila. Athletic během několika desítek vteřin přišel o hráče a inkasoval. V centru dění byl útočník Sandro Ramírez, kterého podrazil Mikel Jauregizar. Ten byl vyloučen proto, že ho rozhodčí Miguel Ángel Ortiz považoval při faulu za posledního muže. K následnému přímému kopu se postavil Ramírez a míč trefil náramně do horního rohu, čímž Las Palmas vrátil do hry.

Jakékoli obavy, že si hosté nezajistí tři body, se zdály být zažehnány 15 minut před koncem. Aitor Paredes zareagoval na zpětnou přihrávku Iňakiho Williamse a s přehledem zakončil. Athletic však nedohrával v klidu, krátce před koncem totiž znovu inkasoval. Střídající Álex Muňoz přesnou hlavičkou obstaral dramatický závěr, během nějž ale Bilbao nakonec vítězství udrželo.

Autor: Livesport.cz / Amos Murphy

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele