2. kolo
23.08.2024 21:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Arnaut Danjuma (© AFP)

Sevilla doma zaváhala. Žluté ponorce vystřelil výhru v nastaveném čase střídající Pérez

Vítězný gól Ayozeho Péreze z 95. minuty přinesl Villarrealu první vítězství v novém ročníku La Ligy a odsoudil Sevillu na Estadio Ramón Sánchez Pizjuán k první porážce pod vedením trenéra Xaviera Garcíi Pimienty.

Arnaut Danjuma, který skóroval i v prvním kole proti Atléticu Madrid, se trefil hned v úvodu, na gól potřeboval pouhých 75 sekund. Álex Baena mu poslal přihrávku ze středu pole a Nizozemec neměl problém překonat dezorientovanou obranu Sevilly.

Domácí si o šest minut později mysleli, že vyrovnali, ale situaci přezkoumával VAR a gól nemohl být uznán pro ofsajd. Sevilla přesto převzala iniciativu. Isaac Romero a Loïc Badé prověřili hostujícího brankáře Diega Condeho, Badé po rohovém kopu hlavičkoval nad branku.

Danjuma myslel, že v nastaveném čase zvýšil na 2:0 pro Villarreal, ale jeho gól byl nebyl uznán pro ofsajd. Týmy se však přesto do šaten rozešly za nerozhodného stavu. V šesté minutě nastavení si Lucas Ocampos všiml náběhu Dodiho Lukebakii a načasoval perfektní pas, který domácí útočník poslal halfvolejem za záda Condeho.

Dvacet minut před koncem si Villarreal opět myslel, že domácím zasadil ránu, když Santi Comesaña skóroval po přihrávce Iliase Akhomacha, ale VAR opět přišel Seville na pomoc díky ofsajdu při rozehrávce. V nastaveném čase se z jednoho bodu málem staly tři pro Sevillu, ale střelu Kelechi Iheanacha Conde zneškodnil. Villarreal se poté vydal do protiútoku centr do pokutového území se od Carmony odrazil až k Perezovi, který z voleje prostřelil Nylanda a zajistil Villarrealu první výhru na hřišti Sevilly od roku 2019.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele