7. kolo
24.09.2024 19:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Estadio Ramón Sánchez Pizjuán (© AFP)

Sevilla po lítem boji zdolala Valladolid, poprvé skórovala posila z Ruska

Chidera Ejuke vstřelil po příchodu z CSKA Moskva svůj první gól v LaLize a nasměroval Sevillu k důležitému vítězství 2:1 nad Realem Valladolid na stadionu Ramóna Sáncheze Pizjuána, čímž prodloužil neporazitelnost domácích ve vzájemných setkáních již na 12 zápasů.

Poté, co si García Pimienta z prvních šesti zápasů ve funkci trenéra Sevilly připsal jedinou výhru, věděl, že potřebuje zvítězit, aby zmírnil tlak, který se na jeho bedrech již stupňoval. Pimientu by povzbudilo, kdyby viděl, jak Saúl Ñíguez poslal svůj pokus, který nakonec prosvištěl jen těsně nad břevnem Karla Heina, do sítě. Šancí v prvním poločase bylo po Saúlově příležitosti málo a Valladolid se snažil své hostitele co nejvíce frustrovat. Vytrvalost Sevilly se však nakonec vyplatila v závěru půle, kdy Dodi Lukebakio po kombinaci s Pequém a nešťastným obráncem Valladolidu Davidem Torresem dostal míč do branky.

Na rozdíl od silného závěru prvního poločasu zažila Sevilla katastrofální začátek druhé půle, když byl Saúl odnesen na nosítkách jen chvíli předtím, než Kike Pérez vyrovnal stav utkání. Před stažením ze hřiště si Kike naběhl na pěknou přihrávku Maria Martína a poté usměrnil odražený míč za záda Ørjana Nylanda. Poté, co ji nováček soutěže šokoval, se Sevilla rychle vydala zpět do útoku, když Ejuke donutil Karla Heina k důraznému zákroku na levé straně. Host z Arsenalu Arsenalu musel předvést další důležitý zákrok, aby zmařil pokus Pequeho.

Bohužel pro Heina už nemohl nic dělat, aby zabránil Ejukemu vsítit vedoucí gól. Střídající hráč si naběhl na přihrávku a poté přesnou ranou do dolního rohu zaznamenal svůj první zásah v dresu Sevilly. Marcão dostal v závěrečných fázích druhou žlutou kartu za cynický faul, ale rozhodující bylo, že domácí dokázali situaci ustát a připsali si druhé vítězství v sezoně. Co se týče hostů, ti už šest zápasů nevyhráli a krčí se v sestupovém pásmu.

Autor: Livesport.cz / Ben Sully

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele