5. kolo
14.09.2024 18:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Jesús Navas se stal nejstarším střelcem Sevilly. (© AFP)

O prvním vítězství Sevilly v letošní sezoně rozhodl veterán Navas

Sevilla, která utkání dohrávala oslabená o vyloučeného hráče, vybojovala první vítězství v této sezóně La Ligy, když zvítězila 1:0 nad Getafe. To tak i po pátém kole zůstane bez výhry.

Začátek zápasu byl zběsilý, oba týmy ve snaze vybojovat první výhru sezony předvedly spoustu nápaditosti a snahy, ale váhavost a nedostatek sebedůvěry ve finální fázi ukazovalo na rozpoložení obou týmů, které se nachází ve spodních patrech tabulky. První velkou šanci měli hosté, když Christantus Uche šel sám na branku a zdálo se, že jeho zakončení přes Örjana Nylanda skončí v síti, ale míč měl příliš velkou rotaci, a tak se otřel o tyč a zamířil do zámezí.

Seville se příliš nedařilo, ale přesto v polovině prvního poločasu jako první udeřila. Veterán a kapitán Jesús Navas z ostrého úhlu perfektní střelou napříč brankou do vzdálenějšího horního rohu nedal Davidu Soriovi šanci.

Domácí mohli těsně před pauzou zvýšit na 2:0, když se po senzačním Nylandově výkopu dostal do gólové šance Isaac Romero, ten ale zamířil pouze vysoko nad břevno. Tlak Sevilly pokračoval i po přestávce a Navas byl dalším, kdo promarnil šanci zdvojnásobit vedení, když po průniku střílel jen do Sorii.

Zhruba 25 minut před koncem to vypadalo, že se domácím nevyužité šance vrátily, když se trefil Bertug Yildirim, ale opakované záběry ukázaly vynikající organizaci obrany Garcíi Pimienta, které se tureckého útočníka podařilo vystavit do ofsajdu.

Getafe v závěrečných 20 minutách provedlo několik útočných střídání ve snaze vyrovnat a pět minut před koncem dostalo výhodu, když Juanlu Sánchez dostal druhou žlutou kartu za simulování. Přesto Sevilla udržela tři body a uklidnila obavy ze sestupu, protože se posunula na 12. místo, zatímco Getafe nyní klesá do sestupového pásma.

Autor: Livesport.cz / Tom McNeil

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele