1. kolo
19.08.2024 19:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Stadion Valladolidu (© AFP)

Bitva nováčků pro Valladolid, Espanyol nezachránil ani střídající Král

Přímou konfrontaci dvou nováčků hned v prvním kole viděli fanoušci La Ligy, když si to rozdal Real Valladolid s Espanyolem. Spokojenější byli po závěrečném hvizdu domácí, kteří díky trefě Raúla Mora uspěli 1:0 a prodloužili sérii vzájemných soubojů na Estadio José Zorrilla bez porážky na 12 střetnutí.

První velkou šanci zápasu si ve 14. minutě vypracovali domácí. Na centr Selima Amallaha od rohového praporku si naskočil Javi Sánchez, ten vrátil míč do ohně na Eraye Cömerta, ale jeho pokus na brankové čáře zastavil Alejo Véliz.

V polovině prvního poločasu se Valladolid zaslouženě ujal vedení. Po akci z levého křídla se ke střele z hranice vápna dostal Moro, jehož pokus nešťastně tečoval mimo dosah brankáře Joana Garcíi Sergi Gómez. Espanyol v prvním poločase hrozil jen zřídka a nechybělo moc a do šaten šel s dvougólovým mankem. Hlavička Amatha Ndiayea v nastaveném čase ale skončila na brankové konstrukci.

Vítězové baráže druhé ligy zažili nervózní okamžik i na začátku druhého dějství. Morův centr se snesl na ruku Carlose Romera, ale sudí penaltu neodpískal. Hosté poprvé pořádně zahrozili až skoro po hodině hry, ale nebezpečný protiútok Irvina Cardony skončil pouze zablokovanou střelou střídajícího Alexe Krále.

Cardona byl i poté v dresu Los Periquitos vidět. Čtvrt hodinu před koncem se dostal ke střele z 20 metrů, ale mířil těsně vedle. V závěru si svěřenci Paula Pezzolana výsledek pohlídali. Poté, co v loňské sezoně nedokázali Espanyol ani jednou porazit, tak konečně uspěli.

Autor: Livesport.cz / Anthony Tomas

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele