1. kolo
18.08.2024 19:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Sergio Camello (© AFP)

Real Sociedad bez klíčových záložníků v základní sestavě doma prohrál s Vallecanem

V Reale Areně v jednom z největších zvratů úvodního víkendu La Ligy pomohl Jorge de Frutos k výhře Vallecana 2:1 nad Realem Sociedad. Rayo tak svého soka poráží ve vzájemném zápase vůbec poprvé od ledna 2015.

Hostující Rayo Vallecano, které si napříč ročníkem 2024/25 připomíná stoleté výročí založení klubu, málem dokonale odstartovalo novou sezonu. Obránce Andrei Rațiu svojí šancí málem zaskočil favorita zápasu, když překonal brankáře Realu Sociedad Álexe Remira, ale jeho gólový pokus bravurně zastavil ustupující a dobře pozičně postavený Jon Pacheco. V reakci na to, že domácí během úvodních 30 vteřin málem prohrávali, byl Brais Méndez blízko úvodní brance zápasu, když hlavičkoval po přesné přihrávce Sheralda Beckera jen centrimetry vedle branky soupeře.

Po chvíli musel brankář Vallecana Daniel Cárdenas předvést akrobatický zákrok po tvrdém projektilu Beñata Turrientese, jehož dobře umístěnou střelu vytlačil nad břevno vlastní branky. Do konce prvního dějství měli diváci možnost vidět ještě jednu velkou příležitost domácího obránce Aritze Elustonda, který však ve velké šanci selhal. Do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu.

Krátce po poločasové přestávce promarnil obrovskou příležitost domácího Realu Sociedad útočník Becker, když v souboji jeden na jednoho s Cárdenasem umístil svou střelu vysoko na tribunu. Zahozená tutovka mrzela domácí o to víc v 67. minutě, kdy se prudkou střelou prosadil de Frutos a poslal hostující celek do vedení.

Přestože se ve druhém dějství dostal na hřiště Martín Zubimendi, Vallecano se nezdálo být touto stálicí záložní řady domácího celku zaskočeno. Šest minut před koncem řádné hrací doby rozhodl o vítězství střídající Sergio Camello, který překonal Alexe Remira a zajistil hostům tři body. Zubimendi v závěru utkání prakticky z posledního kopu sice skóroval, ale na vyrovnání již domácím žádný čas nezbýval. Nedělní vítězství Vallecana ukončilo devítiletou nadvládu Sociedadu ve vzájemných zápasech.

Autor: Livesport.cz / Chris Heath

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele