3. kolo
28.08.2024 21:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Estadio de Anoeta (© AFP)

Alavés zužitkoval dlouhou přesilovku a prohloubil trápení Sociedadu

Deportivo Alavés poprvé od roku 2018 ovládlo venkovní soutěžní duel proti Sociedadu a díky výhře 2:1 si navíc připsalo premiérový triumf v letošním ročníku LaLigy.

Během první půle si domácí ochozy velmi znepřátelil hlavní rozhodčí José Sánchez Martínez, jenž vyloučil po špatně načasovaném skluzu hvězdu Sociedadu Mikela Oyarzabala. Navzdory početní nevýhodě se jako první prosadil právě La Real. Sergio Gómez našel povedeným centrem Asiera Villalibreho, jenž bez problému otevřel skóre.

V nastaveném čase úvodního dějství byl nicméně zatahán za dres v soupeřově šestnáctce hráč Deportiva Abdel Abqar a nařízenou penaltu ve vyrovnávací branku proměnil Brais Méndez.

Kdo si myslel, že ve druhém poločase opadne nasazení, mýlil se, protože hráči obou celků do sebe stále chodili se vší vervou. Před brankou to ale byli hosté, kdo byl nejblíže tomu, aby se ujal vedení, když se střídající Toni Martínez dostal k odraženému míči a donutil Remira k dobrému zákroku.

Hosté se však nevzdávali a nakonec z přesilovky vytěžili rozhodující trefu. Střídající Martínez se nakonec Luisovi Garcíovi za své nasazení na trávník odvděčil, když zakončením z prostoru vápna zařídil výhru. Domácí se v tomto duelu sice chtěli odrazit k lepším zítřkům, další porážkou se ovšem propadli až na 12. příčku.

Autor: Livesport.cz / Amos Murphy

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele