6. kolo
21.09.2024 21:00 CET
4 : 1
(0:0)

Reportáž

Kylian Mbappé v duelu s Espanyolem (© AFP)

Real musel proti Espanyolu otáčet, nakonec si před vlastními fanoušky s chutí zastřílel

Naděje Espanyolu na dosažení historického 1000. vítězství v nejvyšší španělské soutěži zmařil úřadující mistr La Ligy Real Madrid, který dokázal zvítězit 4:1, zůstal v této sezoně neporažen a přiblížil se na rozdíl jediného bodu vedoucí Barceloně.

Espanyol, který měl za sebou dvě ligová vítězství v řadě, se od začátku zápasu ocitl pod tlakem. Éder Militão se po nahrávce Rodryga ke střele neodhodlal a Kylian Mbappé byl na zadní tyči vychytán hostujícím brankářem Joanem Garcíou.

Fran García vzápětí prověřil svého jmenovce v brance Espaňolu štiplavou střelou z dálky, načež si třiadvacetiletý brankář dobře poradil i s prudkým pokusem Mbappého. Kapitán Espaňolu Javi Puado zkusil štěstí zpoza půlící čáry, ale couvající Thibaut Courtois míč pohodlně vyrazil.

Po přestávce to vypadalo, že se bude pokračovat ve hře na jednu branku, když Mbappé svou střelou z otočky prověřil Garcíu, ale Espaňol rychle odpověděl nebezpečnými údery Jofreho Carrerase a Carlose Romera. A byl to právě Carreras, kdo v 58. minutě neuvěřitelným způsobem poslal hosty do vedení, když si naběhl na Garcíův centimetrově přesný odkop od branky a vystřelil přímo do Courtoisovy nohy, od které se míč odrazil do branky.

Tento šok vedl k tomu, že Carlo Ancelotti nasadil místo Gülera Viníciuse Júniora a netrvalo dlouho a Real Madrid vyrovnal. García si dobře poradil se střelou Federica Valverdeho, ale Jude Bellingham vytvořil pozici pro Daniho Carvajala, který doklepl míč do branky. Comeback Realu pokračoval poté, co Vinícius nádherným centrem šajtlí našel Rodryga a domácí šli do vedení.

Body byly zpečetěny krátce poté, co Vinícius zakončil krásnou přihrávku Mbappého. V závěru zápasu se kopala i penalta, když byl rugbyovým zákrokem sražen střídající Endrick. Postavil se k ní Mbappé a nekompromisně proměnil. Madriďany v úterý čeká další zápas na Bernabéu proti Alavésu. Espaňol si musí počkat až do čtvrtka, kdy hostí Villarreal.

Autor: Livesport.cz / Alex Bowmer

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pepik1212

Real Madrid win

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele