7. kolo
24.09.2024 21:00 CET
3 : 2
(2:0)

Reportáž

Lucas Vázquez (© Profimedia)

Stíhací jízda v Madridu nakonec Alavés k bodům nedovedla

Fotbalisté Realu Madrid porazili v nakonec dramatickém duelu sedmého kola LaLigy Deportivo Alavés na svém hřišti 3:2. Domácí sice vedli už po necelé minutě a postupně si vypracovali jasný třígólový náskok, po dvou přesných trefách soupeře se ale v závěru museli o výsledek strachovat.

Navzdory blížícímu se městskému derby proti Atlétiku se Los Blancos představili v nejsilnější možné sestavě a už během první minuty za to sklidili ovoce. Vinícius Júnior v úvodní akci zápasu perfektně načasovaným pasem od postranní čáry vybídl ke skórování Vázqueze, jenž se už v 55. sekundě nemýlil. Šlo tak o nejrychlejší gól Realu po více než šesti letech. Tehdy ještě o šest vteřin dříve radoval rovněž Vázquez. V průběhu prvního dějství pak nebyl uznán gól Kylianovi Mbappému, s čímž se ale Francouz nebyl ochotný smířit a ještě do přestávky udeřil. Po efektní výměně balonu s Judem Bellinghamem se Mbappé zbavil posledního obránce Alavésu a nekompromisně prostřelil Antonia Siveru.

Oproti začátku celého zápasu se domácí po přestávce rozjížděli pomaleji, protože jim trvalo celé tři minuty, než po návratu na trávník přidali třetí gól. Rodrygo se dostal k odraženému míči, a protože neměl mnoho jiných možností, uzmul ho sám pro sebe, díky dostatečnému zrychlení se zbavil dvou beků a přízemním pokusem mezi nohama Sivery skóroval. V tu chvíli se zdálo, že je vítězství Bílého baletu nevyhnutelné, a tak nechal Ancelotti odpočívat některé opory. To se ale celku z hlavního města postupně přestalo vyplácet, neboť nejprve snížil pokusem z hranice pokutového území Carlos Protesoni a krátce před koncem se prosadil také Kike García.

Po šesti minutách nastaveného času baskické naděje stále žily, ale domácí si připsali další výhru, a v lize tak neporazili už 39 zápasů. Navíc se udrželi v kontaktu s Barcelonou, která na začátku sezony udává tempo.

Autor: Livesport.cz / Andrew Pickering

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele