6. kolo
23.09.2024 21:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Dani Rodríguez (© AFP)

Betis přišel o domácí neporazitelnost, Mallorca slavila po gólu z nastavení

Betisu se nepodařilo využít šance zaznamenat na domácím stadionu tři po sobě jdoucí vítězství a v šestém kole LaLigy nakonec podlehli 1:2 Mallorce. Zelenobílé nespasila ani třetí trefa Giovaniho Lo Celsa z posledních dvou duelů a kvůli brance Valeryho z nastaveného času nakonec nebrali ani bod.

Betis před zápasem oslavil život klubové legendy Juana Antonia Campose Camacha, který zemřel ve čtvrtek ve věku 88 let. Během svého dlouhého působení v klubu zaznamenal několik výjimečných gólů a bylo příznačné, že Lo Celso se po pouhých sedmi minutách trefil levou nohou a vyrovnal se tomu nejlepšímu. Argentinec, který si zjevně věřil po dvou trefách do sítě Getafe, měl po zisku míče ve středu hřiště jasný cíl a povedenou ranou do horního rohu překonal Dominika Greifa.

Los Verdiblancos ovšem nevedli ani dvě minuty. Byť byl pod tlakem, Cyle Larin ukázal svou kvalitu tím, že dobře podržel míč, dal zpětnou přihrávku na Rodrígueze a ten skóroval. Tím však zábava v tomto poločase neskončila, neboť nováček v roli rozhodčího Víctor García ukázal Lo Celsovi červenou kartu po tvrdém zákroku, aby ji po přezkoumání VAR zrušil.

Stejně jako v první půli vyletěli svěřenci Manuela Pellegriniho z bloků a Abde Ezzalzouli předvedl své schopnosti. Poté, co si naběhl na přihrávku Héctora Bellerína, se Maročan skvělým prvním dotykem dostal přes obránce a poté vypálil. Spolu s celou lavičkou se Ezzalzouli radoval ještě předtím, než se míč potkal s oběma tyčemi a odrazil se mimo.

Poslední minuty se nesly v divokém duchu a zdálo se, že rozhodující gól je na spadnutí. Robert Navarro nevyužil skvělou příležitost hlavou, když byl zdánlivě nekrytý v pokutovém území, a Lo Celso se opět dostal k nebezpečné střele z dálky.

Když už se zdálo, že zápas skončí remízou, Valery Fernández se po rohovém kopu uvolnil kolem beka a umístil svůj následný pokus nechytatelně do dolního rohu. Výsledek přerušil 10zápasovou sérii bez vítězství pro Mallorcu ve vzájemných duelech, která zase zaznamenala svůj nejlepší start do sezóny LaLigy za posledních 12 let.

Autor: Livesport.cz / Tom Thornton

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele