1. kolo
15.08.2024 21:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Marc Bartra (© AFP)

Zápas plný šancí přinesl pouze remízu. Krejčí si připsal první start v La Lize

Hráči Realu Betis se v prvním kole LaLigy nedočkali vítězství. S Gironou pouze remizovali 1:1. Díky tomuto výsledku alespoň prodloužili svou neporazitelnost proti červenobílým na domácím Estadio Benito Villamarín na osm zápasů.

Betis neztrácel čas a otevřel svůj gólový účet v letošní LaLize již po šesti minutách, když roh Nabila Fekira přesně našel hlavu Marca Bartry a ten míč uklidil do sítě Girony. Zelenobílí pokračovali v obléhání branky hostů, kteří v posledních dvou přípravných zápasech inkasovali hned sedm gólů. Do další velké šance se dostal domácí Aitor Ruibal, ale Paulo Gazzaniga byl ve střehu.

Když se Girona konečně odhodlala zaútočit, byla s lehkostí odražena pevnou defenzívou Betisu. Domácí měli první půli pod naprostou kontrolou, nikdo však nedokázal zdvojnásobit náskok a do šaten se šlo za nejtěsnějšího možného vedení týmu ze Sevilly.

Girona však na začátku druhého poločasu našla rytmus, když se Bryan Gil prokličkoval obranou Betisu a donutil Ruie Silvu k prvnímu zákroku večera. Tato šance dodala hostům sebevědomí a nedlouho poté Abel Ruíz málem vstřelil svůj debutový gól, když po přihrávce od Yangela Herrery trefil tyč. Tlak se nakonec vyplatil až po 20 minutách, kdy střídající Gabriel Misehouy doklepl zpětnou přihrávku Ikera Almena do domácí branky.

Nakonec se i přes tlak domácích v posledních minutách nedokázal ani jeden tým znovu prosadit, což znamená, že si každý bere pouze bod. Remíza pro Gironu znamená, že účastník letošního ročníku Ligy mistrů v posledních pěti úvodních zápasech LaLigy nedokázal vyhrát.

Autor: Livesport.cz / Alex Waite

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele