8. kolo
29.09.2024 18:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Giovani Lo Celso (© FRAN SANTIAGO/Getty Images via AFP)

Lo Celso pokračuje v životní formě. Zachránce Betisu pokořil odolávající Espanyol

Betis porazil v osmém kole LaLigy na vlastním hřišti Espanyol 1:0. Dlouho se zdálo, že domácí bude mrzet neproměněná penalta Abdeho Ezzalzouliho po zákroku skvěle chytajícího Joana Garcíi. V 85. minutě se ale přihlásil ke slovu s rozhodující brankou Giovani Lo Celso, jenž z pozice záložníka vstřelil pět gólů v posledních čtyřech zápasech, pokaždé navíc byl hráčem utkání.

Betis měl za sebou solidní vstup do sezony, zatímco Espanyol šel do zápasu jako nejvýše postavený ze tří nově postoupivších týmů. Betis, který v posledních pěti domácích duelech vyhrál jen dvakrát, chtěl začít rychle a Cedric Bakambu měl už po třech minutách dobrou příležitost otevřít skóre, ale z hranice pokutového území pálil jen vedle pravé tyče.

Espanyol se snažil držet soupeře na uzdě, ale v posledních zhruba deseti minutách prvního poločasu musel třikrát děkovat brankáři Joanu Garcíovi. Poté, co vytěsnil k tyči mířící pokus Abdeho Ezzalzouiho a o několik sekund později vychytal i Lo Celsa z bezprostřední blízkosti, byl španělský gólman znovu potřeba těsně před koncem poločasu. Domácím totiž byla nařízena penalta poté, co Omar El Hilali srazil Ezzalzouiho ve vápně. Poté, co vybojoval pokutový kop, se Maročan ujal i exekuce. To se mu nakonec vymstilo, brankář totiž i tentokrát zareagoval na jedničku.

Vzhledem k tomu, že hosté nebyli směrem dopředu nijak nebezpeční, Betis věřil, že úvodní gól přijde a dovede ho k vítězství. García se však znovu ukázal být trnem v oku. Tentokrát předvedl své reflexy proti Ezzalzouiho hlavičce. Pokud měl někdo rozhodnout utkání, měl to být Lo Celso, který vstřelil všechny čtyři poslední góly Betisu v LaLize. V závěru právě Argentinec zlomil srdce Espanyolu, když se trefil do levého dolního rohu po elegantní souhře v pokutovém území.

Svěřenci Manola Gonzáleze nakonec nedokázali na tento pozdní úder zareagovat a utrpěli porážku, kvůli níž se propadli o jedno místo na 17. pozici, tedy těsně nad sestupové pásmo. Betis vystoupal na osmou příčku a chystá se ve čtvrtek zahájit svou kampaň v Konferenční lize s vítězstvím v zádech.

Autor: Livesport.cz / Tom Pritchard

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele