5. kolo
13.09.2024 21:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Estadio Benito Villamarín (© AFP)

Ezzalzouli pomohl Betisu k prvnímu triumfu v sezoně

Betis si zajistil první výhru v novém ročníku LaLigy poté, co góly Abdeho Ezzalzouliho a Vitora Roqueho zajistily týmu Manuela Pellegriniho triumf 2:0 nad CD Leganés. Výsledek prodloužil dominantní domácí bilanci Los Verdiblancos v nejvyšší soutěži na pět vítězství v řadě.

Svěřenci trenéra Pellegriniho věděli, že začátek ročníku zaspali, a proto proti nováčkovi potřebovali pozitivní start. Během úvodní půlhodiny se však ani jedné straně neurodilo, přičemž neúspěchem skončila také šance Sébastiena Hallera, jehož přesná hlavička přišla z ofsajdového postavení.

Domácí se v průběhu prvního poločasu postupně zlepšovali a krátce před přestávkou se mohli ujmout vedení, když Ezzalzouliho ostrý pokus zevnitř pokutového území skvěle zmařil Juan Soriano. Tato příležitost dodala Betisu do druhé části zápasu tolik potřebné povzbuzení, nicméně po přestávce bylo jasných šancí stále málo.

V zoufalé snaze vnést do hry svého týmu jiskru provedl Pellegrini po hodině hry trojí střídání a jedna z jeho změn měla okamžitý dopad. Héctor Bellerín, který byl na hřišti pouhých 10 minut, si naběhl na průnikový míč od Pabla Fornalse a vrátil jej do malého vápna, kde Ezzalzouli zakončil přesně a vstřelil svůj první letošní gól v LaLize.

Povzbuzen vedoucí brankou se Betis vydal za druhým gólem, který by hosty vyvedl z míry, a čtyři minuty před koncem se dočkal, když se Roque ocitl ve správný čas na správném místě a dorazil odražený míč po Ezzalzouliho pokusu. Tím nakonec zápas skončil a domácí si v závěrečné fázi snadno zajistili tři body. Co se týče Leganés, ti budou chtít proti Bilbau prolomit sérii nepříznivých výsledků.

Autor: Livesport.cz / Danny Clark

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele