5. kolo
14.09.2024 14:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Oslavy hráčů Villarrealu. (© AFP)

Villarreal využil přesilovku v samotném závěru. Hrdinou se stal Pérez

Dlouho to vypadalo, že Mallorca remizuje s dalším favoritem na svém stadionu. Po Realu Madrid a Seville si zde málem vylámal své ofenzivní zuby i Villarreal, nakonec i s přispěním červené karty domácího obránce Toniho Lata překlopila Žlutá ponorka zápas na svou stranu a odplouvá po výhře 2:1 se třemi body. Navíc se po pěti kolech stále může pyšnit ligovou neporazitelností.

Villarreal na stadion Mallorky nejezdí s příliš velkou oblibou, jelikož zde dokázal vyhrát jediný z posledních sedmi zápasů. Tentokrát na nelichotivou bilanci dali hosté zapomenout krátce před půlhodinovým milníkem. Álex Baena poslal krásný centr na zadní tyč, kde se v hlavičkovém souboji blýskl Logan Costa a svým prvním gólem ve žlutém dresu poslal Villarreal do vedení.

Další pasáž ovšem patřila domácí Mallorce. Série střel a dorážek vyvrcholila prudkou ranou ze vzdálenosti zhruba 25 metrů, po které ukázal krásný akrobatický zákrok hostující gólman Diego Conde. Překvapením pro všechny bylo zjištění, že tuhle výstavní raketu vyslal 17letý mladík Marc Doménech. Bohužel pro domácí ani Doménech, ani nikdo jiný vyrovnat nedokázal a do kabin se šlo za stavu 1:0 pro hosty.

Mallorca se dočkala v 57. minutě. Takuma Asano prokličkoval po levé straně a vyslal do šestnáctky nebezpečný centr, který si do vlastní brány srazil veterán Raúl Albiol. Už se zdálo, že domácí se dostali do tempa a budou útočit na vítězství v zápase. Celé snažení však utnul Toni Lato, který při pokusu trefit skákající míč, nakopl místo balonu hlavu Yeremyho Pina. Zákrok to byl sice nechtěný, přesto nemohlo přijít nic jiného než červená karta.

Domácí dlouho houževnatě bojovali a rvali se o remízu, v nastavení i tak rozesmutnil zaplněné ochozy Ayoze Pérez. Baena prošel středem hřiště, poslal velmi dobrou přihrávku na Pina, který akci vyšperkoval přihrávkou na skórujícího Péreze. Žlutá ponorka se tak do nižších pater tabulky nepotopí, spíše naopak, hůře než čtvrtá po pátém kole nebude.

Autor: Livesport.cz / Jon Radcliffe

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele