3. kolo
27.08.2024 19:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Estadio Son Moix, Real Mallorca (© rcdmallorca.es)

Sevilla a Mallorca po bezgólové remíze stále čekají na první ligový triumf

Ačkoliv se v předchozím vzájemném utkání oba soupeři střelecky prosadili, tentokrát se týmy Mallorky a Sevilly musely spokojit s remízou 0:0. Tento výsledek znamená, že se ani jeden z celků v dosavadním průběhu nového ročníku LaLigy ještě neradoval z vítězství.

Ústřední postava útoku Pirátů Vedat Muriqi vypadal v úvodu utkání nebezpečně, když se ale vznesl nad hostující defenzivu a svým typickým zakončením hlavičkou vystřelil, gólman Ørjan Nyland jeho pokus pohodlně zneškodnil

Svěřenci Garcíi Pimienty se brzy začali dostávat do hry a Saúl měl poprvé možnost vystřelit na branku, když pálil z úhlu, ale Leo Román u své bližší tyče byl připraven. S blížícím se koncem prvního poločasu hosté stále dominovali, ale protože se obě strany jen těžko dostávaly do jasných šancí, byli oba brankáři ve svých brankovištích poměrně v klidu.

Do druhé části zápasu vstoupila aktivněji Sevilla, která v úvodních deseti minutách si vytvořila několik šancí a také řadu rohových kopů. Největší z těchto příležitostí přišla poté, co Saúl vrátil míč na hranici pokutového území Djibrilu Sowovi, ale švýcarský internacionál zamířil jen mimo.

Mallorca měla po tomto krátkém výpadku možnost hosty potrestat. Nejprve se Muriqi dostal k volnému míči poté, co jej obrana Sevilly nedokázala odpravit do bezpečí, ale jeho pokus skončil v zámezí. Po následném rohu hlavičkoval Samú Costa dva metry od branky. Domácí se nenechali odradit, nadále měli převahu a vypadalo to, že se jim podaří prolomit nerozhodný stav, ale dojížděli na neschopnost proměňovat šance.

V závěru utkání dokonce dohrávali v početní výhodě poté, co byl za hrubý zákrok vyloučen Saúl, ale Mallorca už neměla dost času na to, aby toho využila, a zápas tak skončil bezbrankovou remízou. Oba týmy tedy nyní mají na kontě dvě remízy a jednu porážku, o víkendu však budou mít ještě jednu příležitost jít do reprezentační pauzy s vítěsztvím v kapse.

Autor: Livesport.cz / Sunil Midda

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele