1. kolo
18.08.2024 21:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Vedat Muriqi (© AFP)

Nečekaná ztráta na úvod La Ligy, hvězdný Real jen remizoval na Mallorce

Přestože Real Madrid prodloužil svou sérii neporazitelnosti ve všech soutěžích na 28 zápasů, nedokázal zahájit ročník 2024/25 La Ligy vítězstvím, když na Estadi Mallorca San Moix pouze remizoval s Mallorcou 1:1.

Jsme teprve v srpnu, a přesto už má Real Madrid v tomto ročníku na kontě jednu trofej. V Superpoháru UEFA porazil po fantastickém výkonu ve druhém poločase italskou Atalantu, přičemž první gól za svůj nový klub vstřelila hvězdná letní posila Kylian Mbappé. Není překvapením, že Francouz byl nasazen do základní sestavy i proti Mallorce.

Sok Realu Madrid - finalista Copa Del Rey z minulé sezony - však zažil vydařenou předsezonní přípravu a vstoupil i do nedělního utkání aktivně. Hrozbu představoval především Samú Costa, který se pokusil o střelu a poté donutil Thibauta Courtoise k pohotovému zákroku. Real se však málokdy nechá vyvést z míry a byl to on, kdo před úvodní čtvrthodinou prolomil stav. Vinícius Júnior se postaral o chytrý zpětný pas, kterým uvolnil Rodryga, jenž překonal Dominika Greifa a poslal Real do vedení.

V polovině prvního poločasu chtěl madridský celek navýšit svůj náskok, avšak Mbappé mířil pouze do boční sítě. Krátce před přestávkou na druhé straně málem přišlo vyrovnání. Střela Takumy Asana se nezdála být nebezpečná, ale jednička Realu Madrid dokázala vyrazit jeho pokus pouze před sebe, kde se k míči dostal Vedat Muriqi a Belgičan tak musel předvést pohotový zákrok. Krátce po začátku druhé půle však Muriqi v souboji s brankářem Realu uspěl a po rohu Daniho Rodrígueze přesně umístěnou hlavičkou vyrovnal.

Ve vzduchu nebezpečný Muriqi po chvíli zahrozil a mohl dostat Mallorcu do překvapivého vedení, tentokrát však neuspěl. Úvodní hodina zápasu byla z pohledu Mbappého klidná. Dal o sobě nicméně vědět přesnou střelou, se kterou měl domácí brankář Greif spoustu práce.

Zdálo se, že bývalý útočník Paris Saint-Germain se dostal do tempa, když Greif musel zneškodnit další jeho pokus. Hosté se i nadále tlačili dopředu, ale kromě pokusu Luky Modriće, si nedokázali vytvořit žádnou vážnější příležitost. Místo toho měl v závěrečné fázi největší příležitost Antonio Sánchez, který dvakrát netrefil branku z dobré pozice. Vítězný gól sice nepadl, ale ještě jeden moment se odehrál, když Ferland Mendy dostal červenou kartu za nebezpečný zákrok na Muriqiho. Mallorca bude s výsledkem spokojenější než Real a Ancelotti bude doufat, že tento výsledek je jen výkyvem.

Autor: Livesport.cz / Jon Radcliffe

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele